Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόλις μερικές ώρες διήρκεσαν οι θριαμβολογίες του υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης, αφού ο Β. Σόιμπλε δεν επιβεβαίωσε την επιμήκυνση... 

«Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση, δεν υπάρχει κάποια νέα πληροφορία», δήλωσε απόψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κληθείς να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα που έφεραν την τρόικα να έχει συμφωνήσει σε παράταση του χρόνου επίτευξης των στόχων του ελληνικού προγράμματος.

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι... 


Καθημερινά, νέες πληροφορίες, «εσκεμμένα ή όχι, προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα», ενώ τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η έκθεση της τρόικας ως προϋπόθεση για περαιτέρω αποφάσεις.

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, για να καταλήξει: «δεν υπάρχει λοιπόν κάτι καινούργιο».

Σε συνέντευξή του, πάντως, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Die Zeit», ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, αν και αρνείται να διατυπώσει εικασίες πριν από την έκθεση της τρόικας, απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης, δηλώνει ότι σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν πρέπει να υπάρχει καμμία ανησυχία. «Για την αντιπολίτευση θα ήταν μάλιστα μια ευκαιρία να αποδείξει εάν επιθυμεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες της», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου