Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ???

Οι Ελβετοί ειδικοί, οι οποίοι επρόκειτο να λάβουν μέρος στην έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στη διαδικασία, μόνο υπό όρους. 

Οι επιστήμονες της ραδιοφυσικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λοζάνης είχαν αρχικά βρει ίχνη ραδιενεργού πολωνίου στα ρούχα του Αραφάτ, πυροδοτώντας την διεξαγωγή έρευνας, της οποίας ηγούνται τώρα Γάλλοι εισαγγελείς.

Ο εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι... 


Γάλλοι και Ελβετοί ειδικοί θα μεταβούν στη Ραμάλα στις 26 Νοεμβρίου για την εκταφή της σορού του Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004 κοντά στο Παρίσι.
«Ακόμη χρειαζόμαστε το πράσινο φως από την κα Αραφάτ», σημείωσε ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι τώρα γίνεται η επεξεργασία των λεπτομερειών μιας συμφωνίας με την χήρα του Αραφάτ, Σούχα.

Οι Ελβετοί επιστήμονες αναμένουν επίσης μια επίσημη συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή. «Θέλουμε εγγυήσεις για διαφάνεια, αξιοπιστία και ανεξαρτησία», σημείωσε ο εκπρόσωπος τους
Οι Ελβετοί ειδικοί θέλουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους να διατεθούν σε ομότιμούς τους επιστήμονες, ενώ επίσης επιθυμούν να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο στην ανάλυση και δεν θέλουν να βρεθούν εν μέσω πολιτικών ή νομικών συγκρούσεων.
Σημειώνεται ότι μετά το τέλος του επόμενου μήνα, τα ίχνη πολωνίου θα έχουν χαθεί.

NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου