Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ... Ο ΤΡΙΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ... ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΡΩΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ

Οι "φονικοί" TOR M1.Ο Καμπούρογλου είναι ο τρίτος νεκρός της υπόθεσης. Δύο Ρώσοι δολοφονήθηκαν... 

Αυτοκτονία,παθολογικά αίτια ή δολοφονία; Ο θάνατος του Βλάσση Καμπούρογλου προκαλεί πολλά ερωτήματα.Όχι άδικα. πρόκειται για τον τρίτο άνθρωπο που σχετίζεται με τις προμήθειες ρωσικών αντιαεροπορικών (TOR M1) που φεύγει ξαφνικά από τη ζωή.

Νεκρός σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών,  ο Βλάσης Καμπούρογλου, επιχειρηματίας, αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν πρόσωπο κλειδί στη δαιδαλώδη διαδρομή του μαύρου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχε...


Κληθεί το 2004 να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα TOR-M1 αλλά από τότε χάθηκαν τα ίχνη του και όλοι πίστευαν ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.
Ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχεκατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για ανάμειξη στις μίζες από την προμήθεια των Ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Όμως ο θάνατος του Βλάση Καμπούρογλου έρχεται να προστεθεί σε δύο δολοφονίες Ρώσων που είχαν προσπαθήσει να βρουν την άκρη του νήματος για την υπόθεση προμήθειας των ρωσικών TOR M1 στην Ελλάδα.

Το Φεβρουάριο του 1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και σήμερα κατηγοτούμενος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπέγραψαν τη σύμβαση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2002 η παράδοση των συστημάτων γινόταν κανονικά, κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων.

Ο Σπύρος Τραυλός, διάδοχος του Γιάννη Σμπώκου,όταν αναζήτησε τα χρήματα διαπίστωσε ότι η Drumilan (η εταιρεία που είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα Α/Ω) είχε κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη του κ. Βλάση Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί.

Ο Τραυλός ενημέρωσε τον διευθυντή της Almaz-Antey Ιγκόρ Κλίμοφ προσωπικό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Διαπιστώθηκε ότι ποσό από τα 73 εκατ. δολάρια είχε εκταμιευτεί προς την Drumilan και στη συνέχεια -μέσω και της Εισαγγελίας της Μόσχας- αποκαλύπτεται ότι περίπου 45 εκατ. δολάρια είχαν καταλήξει στην τράπεζα Western Bank του Μαυροβουνίου και περίπου 12 εκατ. εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του προηγούμενου προέδρου Βορόμπιεφ στην Privi Bank της Μόσχας.

Ο ίδιος ο Πούτιν έδωσε εντολή στον Ιγκόρ Κλίμοφ να ηγηθεί αντιπροσωπίας που θα μετέβαινε στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων.

Τον Μάιο του 2003 οι Ρώσοι ήρθαν στο ΥΕΘΑ και έκαναν επί τέσσερις ημέρες έρευνες.

΄Ενα μήνα μετά ο Σ.Τραυλός πήγε στη Μόσχα και ανέμενε τον Κλίμοφ στη Κόκκινη Πλατεία ,όπου είχαν ραντεβού. Εκεί πληροφορήθηκε ότι ο Κλίμοφ είχε δολοφονηθεί!

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε μια κωμόπολη κοντά στη Μόσχα δολοφονήθηκε και ο Σεργκέι Σίτκο, στενός συνεργάτης του Κλίμοφ και πρόεδρος θυγατρικής της Almaz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου