Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

Το θεριό δείχνει να γιγαντώνεται ανεξέλεγκτα, αλλά την ίδια στιγμή, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι αντίπαλοί του, συνεχίζουν να κοπροσκυλιάζουν ανέμελα στη λαγνεία των αφορισμών και των επικίνδυνων ιδεολογημάτων τους. 

Τις ελάχιστες φορές που ξυπνούν από το λήθαργο και τολμούν να βγάλουν το κεφάλι έξω από τον πολιτικό τους μικρόκοσμο, επιμένουν να υποκρίνονται τους παντογνώστες με περισσευούμενη τη γαρνιτούρα του δημοκρατικού τιμητή, αλλά υπάρχει ένα θεμελιώδες ερώτημα που αρνούνται επίμονα και πεισματικά να απαντήσουν. 

Γιατί το θεριό του νεοναζισμού βρίσκει την πολυπόθητη γι αυτό φιλοξενία στις ψυχές της Ελληνικής κοινωνίας??? 

Αυτά τονίζαμε ανάμεσα σε άλλα σε σχετική μας ανάρτηση με τίτλο: 

Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ - Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΞΥΝΕΙ


Σήμερα, το περιοδικό "ΑΡΔΗΝ" αναδεικνύει μια επιπλέον πλευρά για τον νεοναζιστικό αχταρμά στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά και τυπικά τις παραπάνω προσεγγίσεις μας. Λέει λοιπόν ανάμεσα σε άλλα το περιοδικό:


Black Metal, παγανισμός και φασισμός


Σε μια κοινωνία που έχει χάσει κάθε συλλογική αναφορά, η θρησκεία μετατρέπεται, από κοινό βίωμα της κοινότητας, σε ατομικό χόμπι και εναλλακτική ψυχοθεραπεία. 

Στα πλαίσια της «αμερικανοποίησης» της ελληνικής κοινωνίας ξεπήδησαν και τα διάφορα ξενόφερτα φρούτα του εσωτερισμού και του παγανισμού. 

O αχταρμάς χριστιανικών, αρχαιοελληνικών και παγανιστικών αναφορών, που συναντάμε στα περιοδικά και τις ιστοσελίδες της ακροδεξιάς, είναι ενδεικτικός: Ο Χριστός, ο Δίας και ο Πάνας συναντάνε τον Όντιν και τον Εωσφόρο, μπλέκοντας σε κάθε είδους παραθρησκευτική και… παραφιλοσοφική αρλούμπα. 

Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, και η διάδοση της μπλακ μέταλ μουσικής στον χώρο της Χρυσής Αυγής. Το μουσικό αυτό ιδίωμα, που συνδυάζει στιχουργικά τον παγανισμό με τον σατανισμό και την μισανθρωπία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές πανευρωπαϊκά στους νεοναζιστικούς κύκλους, υπάρχει δε πλειάδα συγκροτημάτων που συνδυάζουν αυτή τη θεματολογία με τον ναζισμό (συγκροτώντας την υποκατηγορία NSBM: National Socialist Black Metal)
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πέρα από τη Σκανδιναβία που αποτελεί τη γενέτειρα του είδους (όπου και το προσφιλές χόμπι του εμπρησμού εκκλησιών), η χώρα με τη σημαντικότερη παρουσία στον χώρο του Black Metal είναι η Ελλάδα...

Βέβαια, τα μεγάλα ονόματα του χώρου (όπως οι Rotting Christ, Necromantia, Thou Art Lord) αρκούνται στιχουργικά στα διάφορα παρακλάδια του αποκρυφισμού, είναι όμως και πολλά άλλα, όπως οι Naer Mataron του γνωστού πια Καιάδα (πρώτος από δεξιά στη φωτογραφία με την κόκκινη μπογιά και τα φυσεκλίκια) που συγκροτούν την ελληνική NSBM κοινότητα.


« Για πάνω από μισό εκατομμύριο χρόνια ο Θεός καθόταν και έβλεπε τους ανθρώπους να βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου. Τότε μόνο είχε την περίφημη ιδέα να στείλει τον μπάσταρδο υιό του, τον γαμημένο Ιησού Χριστό. Μα τώρα ο Διάβολος υπερισχύει. [...] Θα αφήσουμε την εκκλησία να σαπίσει σαν το χέρι που έχει γάγγραινα. Και πάνω στους βωμούς θα σφάξουμε τους ηλίθιους και τους κουτσομπόληδες. Το πιο υγιές κομμάτι της νεολαίας θα είναι μαζί μας.» Στίχοι από το τραγούδι Extreme Unction των Naer Mataron, συγκροτήματος του βουλευτή της Χ.Α. Γιώργου Γερμενή, δείγμα της παραφροσύνης που κυριαρχεί σε κάποια εφηβικά δωμάτια…

Ίνδαλμα των νεαρών «παγανιστών» της Χρυσής Αυγής είναι ο Νορβηγός νεοναζί Βαργκ Βικέρνες (Burzum), διάσημος για την δολοφονία, με 23 μαχαιριές, του φίλου του Γιουρόνιμους, καθώς και τη συνήθειά του να… καίει τις ξύλινες μεσαιωνικές εκκλησίες της πατρίδας του (τα αποκαΐδια της εκκλησίας Φάντοφτ, μνημείου του 12ου αιώνα, απαθανάτισε και στο εξώφυλλο ενός δίσκου του…).
«Ήρθατε και σφάξατε τον Όντιν / Ήρθατε και δολοφονήσατε τον Δία / Οι Θεοί μας έγιναν ο Σατανάς σας / Και ο Σατανάς έγινε ο Θεός μας» μας λένε οι Necromantia στο τραγούδι τους Ancient Pride, δείχνοντάς μας την ευκολία (και αφέλεια) με την οποία συγκροτείται αυτό το νιου έιτζ παραθρησκευτικό αμάγαλμα παγανισμού-σατανισμού. Ιδρυτής του συγκροτήματος και «γκουρού» του ελληνικού Black Metal o Γιώργος «Magus Wampyr Daoloth» Ζαχαρόπουλος. 

Με τον Φινλανδό ομοϊδεάτη του Mika Alienseed (;!) των Impaled Nazarene (=παλουκωμένος Ναζωραίος) γράψανε και το τραγούδι « no P.C.», με το εκπληκτικής σύλληψης ρεφραίν «Πεντάλφες και Σβάστικες». 
Βέβαια, και εδώ, όπως και στο σύνολο της κουλτούρας της Χρυσής Αυγής, δεν θα βρούμε καμία πρωτοτυπία, όπως και τίποτε που να παραπέμπει στην ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό
Τα πάντα, από τη θεματολογία μέχρι το… εξεζητημένο ντύσιμο, είναι αντιγραφές των αντίστοιχων ρευμάτων της Βόρειας Ευρώπης. Εξυπακούεται ότι ο χριστιανισμός, στον οποίο αναφέρονται στους στίχους τους δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία, την οποία αγνοούν, και παραπέμπει στον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό.

Και πάλι, σκόρπιες περικεφαλαίες και χλαμύδες, αρχαία αγάλματα και κολόνες χρησιμοποιούνται χύδην για να «εξελληνίσουν» τα εισαγόμενα, με τα αναμενόμενα αισθητικά αποτελέσματα (ενίοτε, βέβαια, τα αρχαία αγάλματα μπερδεύονται με τα έργα του  Άρνο Μπρέκερ, «επίσημου» γλύπτη του ναζιστικού καθεστώτος…).
Το μόνο που μένει αναλλοίωτο είναι το μίσος και η μισανθρωπία, διάχυτα σε όλο τον black metal χώρο. 

Ο συνδυασμός παγανισμού-σατανισμού μπορεί να εκφράσει απόλυτα τις ιδεολογικές (και… ψυχολογικές) διαταραχές των νεοναζί. 

Γι’ αυτό και τον επέλεξαν ανάμεσα στα διάφορα παραθρησκευτικά καταναλωτικά προϊόντα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.


1 σχόλιο:

  1. Το ΑΡΔΗΝ τα γραφει αυτα ε;Τοτε τα πραγματα πρεπει να ειναι πολυ σοβαρα ρε παιδι μου...Ισιδωρε,μαλακα,ξυπνα,ερχονται οι μαυρο ναζι να σε θυσιασουν...Του λαχιστον,αντε πλυσου να μην βρωμοκοπας δρωτσιλα,οταν σου κοβουν το λαρυγγι στο θυσιαστηριο...Κουφαλες,κλασατε υδραργυρο...κατι βρωμαει εδω και κατι μερες...Λες να φταιει αυτη η VPRC????

    ΑπάντησηΔιαγραφή