Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Η εικόνα της ελληνικής "προόδου "δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα"... 

Η εφημερίδα "DE MORGEN" υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες εγκαθίδρυσης μίας ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ένωσης δεν πρόκειται να τελεσφορήσουν και απλά θα εντείνουν το χάσμα που υφίσταται αυτή τη στιγμή στους κόλπους της ΕΕ.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί, ο Νότος θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει μία πολιτική ακόμη πιο σκληρής λιτότητας, η οποία, όμως, θα είναι δυσβάσταχτη για τον πληθυσμό που, ήδη, βρίσκεται στα πρόθυρα της εξέγερσης.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει, ότι οι κυβερνήσεις του πλούσιου Βορρά, προκειμένου να θολώσουν τα νερά και να μπορέσουν να πείσουν τη δύσπιστη κοινή γνώμη των χωρών τους να δεχτεί την ροή κονδυλίων προς τον Νότο, παραποιούν την πραγματικότητα, μιλώντας για... 


Δήθεν «μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειώσει π.χ. η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος, κάτι που, όμως, όλοι γνωρίζουν ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Η εφημερίδα εκτιμά, ότι η αδυναμία προώθησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε χώρες όπως η Ελλάδα, σημαίνει στην πράξη, ότι ο Βορράς πρέπει επί μακρόν να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα του Νότου, κάτι που, όμως, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από τους φορολογουμένους των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μία μόνιμη μεταφορά πόρων θα ήταν εφικτή, μόνον εάν υφίστατο ένα πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Κάτι που, για παράδειγμα, συμβαίνει στις ΗΠΑ αλλά σίγουρα όχι στην ΕΕ.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται, ότι με το που ξέσπασε η κρίση αναζωπυρώθηκαν οι αποσχιστικές τάσεις στη Σκωτία ή την Καταλονία.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου