Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ

«Ταμπουρωμένη» στις Βρυξέλλες η Δαμανάκη έχει πιάσει το μικρόφωνο κι εκφωνεί κάθε φορά κατά όπου φυσάει ο άνεμος.

γράφει το ΜΑΡΙΚΑΚΙ

Πέρυσι το Μάιο, προειδοποιούσε για την τσαντίλα των ευρωαξιωματούχων με την πάρτη μας αν δεν κάτσουμε φρόνιμα και τις άγριες διαθέσεις τους απέναντί μας, επισημοποιώντας, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, τον εκβιασμό μέτρα ή αποπομπή της χώρας από το ευρώ.  Στην «ιστορική» της δήλωση σημείωνε όλο αγωνία:
"Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά". 
Και συνέχιζε: "Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες". Σήμερα που κάπως έχουμε γίνει όλοι σοφότεροι... 


Περί τα διάφορα σενάρια, τις μεθοδεύσεις τους και τις πραγματικές στοχεύσεις τους και το πολιτικό σύστημα έχει μείνει έκθετο, ζητείται πίσω το τελευταίο φύλο συκής που αφαιρέθηκε μετά τις εκλογές: ότι ακολούθησε ως τυφλοσούρτη τις έξωθεν υποδείξεις με τις δύο τρόικες (εξωτερικού, εσωτερικού) να βαδίζουν σχεδόν στα κουτουρού, αγοράζοντας μέχρι σήμερα πολιτικό χρόνο, που πλέον έχει εξαντληθεί καθώς «το πρόγραμμα δε βγαίνει», επενδύσεις δεν έρχονται και μοναδική πηγή των «λύτρων» αποδεικνύονται οι φόροι  και τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων καθώς και οι φόροι ελευθεροεπαγγελματιών μικρομεσαίου βεληνεκούς. Κι από πάνω η τρόικα εξωτερικού έχει εσωτερικές διαφωνίες για τη συνέχιση του προγράμματος!
Σε αυτό το πλαίσιο, το εγχώριο πολιτικό τζετ σετ ζητά λίγο τροϊκανό έλεος μπας και διατηρηθεί λίγο ακόμη στην εξουσία(αν και με τόσα σκάνδαλα και αποκαλύψεις τελευταία είναι ένα ερώτημα αν θα του βγει σε καλό).

Η Δαμανάκη λοιπόν, φέρεται να ζήτησε από τον Μπαρόζο να χαμηλώσει λίγο τη φωτιά στο καζάνι που βράζουν οι Έλληνες και να σταματήσει η επιδρομή των οριζόντιων μέτρων που η ίδια ζητούσε πέρυσι να ανεχθούμε μη και χάσουμε από τα χέρια μας το μεταπολεμικό καμάρι της χώρας, το ευρώπουλο (μη χάσουμε δηλαδή το πρώτο συνθετικό και πάρουμε το δεύτερο).
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που επικαλείται το ρεπορτάζ του Βήματος η Δαμανάκη στο διάβημά της προς Μπαρόζο υπογραμμίζει ότι:
«Η τρόικα δεν μπορεί να ζητά άλλες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, διότι θα διαλύσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Το βάθος της ύφεσης θα πρέπει να συνυπολογισθεί στις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Η κυρία Δαμανάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και ότι είναι προφανές  ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως το πρόγραμμα.


Είπε ακόμα στον κ. Μπαρόζο ότι η Κομισιόν έχει ευθύνη και δυνατότητα να παρέμβει ώστε η Ελλάδα να μην καταλήξει θύμα ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις στο στρατόπεδο των δανειστών της».
Τώρα, αν με τη νέα ιστορική παρέμβασή της ευθυγραμμίζεται με κάποια εκ των δύο «αντιμαχόμενων» πλευρών της τρόικας, ας το διακρίνουν οξυδερκέστεροι από μας παρατηρητές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου