Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ... Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Πολιτική επιπολαιότητα αλλά και ενσυνείδητες πολιτικές εθνικής μειοδοσίας... Κομματικές μικρότητες αλλά φαινόμενα συνειδητής μετατόπισης των εθνικών θεμάτων σε δεύτερη μοίρα και πάντως έξω από την κορυφία ατζέντα τους, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που καθιστούν επιτακτικά αναγκαία τη συγκρότηση "Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας".

Δείτε ΕΔΩ την ολοκληρωμένη πρόταση που έχει διατυπωθεί από το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Θα είναι η “ταφόπλακα” της μεταπολίτευσης το αποψινό εκλογικό αποτέλεσμα; Και μόνο το γεγονός ότι εδώ και μέρες η κυρίαρχη συζήτηση είναι τι συνεργασίες θα υπάρξουν από τη Δευτέρα το πρωί για να σχηματιστεί κυβέρνηση,είναι μια κολοσσιαία αλλαγή για τα ελληνικά δεδομένα.Μέχρι και το 2009 τέτοιες συζητήσεις είχαν μόνο θεωρητική αξία.

Όλες οι συζητήσεις ,οι εκτιμήσεις αλλά και οι...εφιάλτες των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν να κάνουν με το αν θα αρκούν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να σχηματιστεί κυβέρνηση των δύο.Σχήμα το οποίο όπως σαφώς καταλάβαμε επιθυμούν και οι δανειστές.Ο κ.Σόϊμπλε μας το είπε καθαρά,ότι θα υποστούμε τις συνέπειες αν δεν ψηφίσουμε όπως πρέπει!...

Ακόμη κι αν ...η επιθυμία Σόϊμπλε γίνει πραγματικότητα θα πρόκειται για μια κυβέρνηση σε “αναπνευστήρα”. Η οργή που υπάρχει στο κόσμο θέλοντας και μη θα αναζοπυρωθεί αν όσα ακούγονται για τα μέτρα που έρχονται,υλοποιηθούν. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ακόμη και μία κυβέρνηση αποτελούμενη από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας θα μπορέσει να αντέξει μια έντονη κοινωνική αντίδραση.

Όμως όλα αυτά είναι θεωρίες που αποτελούν και “ευσεβείς πόθους” των επιτελείων των δύο μεγάλων κομμάτων. Θα πρέπει να δούμε το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το τι Ελλάδα θα ξημερώσει τη Δευτέρα.

Οι δημοσκόποι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά,αφού ήταν αυτοί που εισέπραξαν την λαϊκή οργή. Ακούγεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις,μόλις το 30% απ΄ όσους δέχτηκαν τηλεφώνημα από εταιρεία δημοσκοπήσεων,δέχτηκαν να απαντήσουν.Το υπόλοιπο 70% έκλεισε στο τηλέφωνο!

Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σ΄ ένα άλλο είδος πόλωσης,διαφορετικό από το ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ξέραμε τόσα χρόνια. Η άνοδος της Αριστεράς θεωρείται δεδομένη,όπως όμως και η είσοδος στη Βουλή της πιο ακραίας μορφής της άκρας δεξιάς.

Οι ίδιες προβλέψεις λένε ότι ακόμη και 10 κόμματα μπορεί να μπουν στην Βουλή. Η απόγνωση του κόσμου μοιράζεται σε πολλούς διαφορετικούς κομματικούς σχηματισμούς, χωρίς απαραίτητα να έχουν πειστεί απ΄ αυτούς. Κάποιοι ψηφίζουν κάποιο πρόσωπο,λόγω κάποιου προσώπου.Κάποιοι άλλοι ένα άλλο κόμμα γιατί θεωρούν ότι είναι πιο κοντά στις θέσεις του “μεγάλου κόμματος” που μέχρι τώρα ψήφιζαν.Κάποιοι άλλοι ψηφίζουν μόνο για να τιμωρήσουν τα παραδοσιακά κόμματα και θα επιλέξουν τους πιο απίθανους σχηματισμούς. Ακόμη και τη Χρυσή Αυγή.

Πως θα διαχειριστούν το αποτέλεσμα όλοι αυτοί; Ποιος μπορεί να είναι αισιόδοξος;Μάλλον ελάχιστοι για να μην πούμε κανείς.

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα η Βουλή που θα προκύψει θα έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα που απαιτούσαν λύση χθες.Θα είναι ικανή; Η προεκλογική περίοδος που προηγήθηκε και τα όσα ειπώθηκαν δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ανησυχία για τα εθνικά
Δικαιολογημένα όλη η προσοχή των πολιτών είναι στραμμένη στην οικονομία.Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση ότι η απόλυτη ρευστότητα που κυριαρχεί στη χώρα ενδέχεται να “ανοίξει την όρεξη” των ανατολικών γειτόνων.Στο ΥΕΘΑ υπάρχει ανησυχία που συνδυάζεται και με τις συνεχείς φήμες για την υγεία του Ερντογάν.Φήμες που συνδυάζονται με “υπόγεια” πολιτικά παιχνίδια που έχουν αρχίσει να παίζονται στην Άγκυρα και τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην εκ νέου ισχυροποίηση των στρατιωτικών. Η Τουρκία πάντα εκδηλώνει την επιθετικότητά της όταν νοιώθει σίγουρη ότι δεν έχει να χάσει τίποτα.Κι αυτό συμβαίνει μόνο όταν στην Ελλάδα επικρατεί χάος.

Δεν πρέπει να της κάνουμε τη χάρη.
Κανονικά θα ήταν αυτονόητο ότι ακόμη κι αν δεν αποκτήσουμε κυβέρνηση ή αν αποκτήσουμε μια αδύναμη κυβέρνηση τα εθνικά θέματα δεν θα επηρεάζονταν στους εθνικούς χειρισμούς που θα πρέπει να γίνουν σε περίπτωση οποιασδήποτε κρίσης. Δυστυχώς δεν είμαστε ...μια κανονική χώρα.Γι΄ αυτό και πρέπει όλα τα κόμματα ανεξάρτητα από ποσοστά,έδρες και εκλογική δύναμη να καταλάβουν ότι είναι άλλο το εσωτερικό πολιτικό “παιχνίδι” κι άλλο το εθνικό. Σ΄ αυτό τουλάχιστον πρέπει να συμφωνήσουν άμεσα. Κι ας μην αποκτήσουμε κυβέρνηση.Ας αποκτήσουμε όμως εθνική συναίνεση κι ας ανακαλύψουμε πάλι το πατριωτισμό αφήνοντας στην άκρη την "πατριδοκαπηλεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου