Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΚΑΜΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥ... ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗ

Το Πάνο Καμμένο τον παρακολούθησα εξ αρχής, λόγω της δυναμικής που αναδεικνυονόταν από τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στον λόγο του. 

Η δυναμική του έπιασε ρίζες, ΜΟΝΟ χάρις στη στήριξη και προβολή που έλαβε στο διαδίκτυο, από μεγάλο αριθμό ιστολογίων, που λειτούργησαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ (και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν) σαν προωθητική μηχανή τούρμπο.
Το πρώτο μεγάλο πολιτικό-στρατηγικό λάθος του Καμμένου, ήταν ότι εξετίμησε λάθος αυτή την συμβολή της διαδικτυακής άδολης προβολής, την καρπώθηκε με πολιτικά ανόητο τρόπο, μάλλον πιστεύοντας ότι την έχει υποδουλώσει στη λογική «και που θα βρουν οι κάφροι καλύτερο δραγουμάνο» και ….ξέκοψε για να παραδοθεί στα κλασικά ΜΜΕ και σε κλασικούς πολιτικούς «φίλους»
Πιστεύω ότι ούτε και τώρα ο Καμμένος κατανοεί τους λόγους, για τους οποίους μεγάλο μέρος ανθρώπων που τον στήριζαν σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, σύντομα του γύρισε τη πλάτη, από τη στιγμή μάλιστα που άρχισε να ανακοινώνει τη μια προσχώρηση βουλευτή μετά την άλλη, του υπάρχοντος αποδοκιμασμένου κοινοβουλίου. Αυτόν τον κόσμο, πρέπει λογικά να ξέρει, ότι δεν θα τον ξανακερδίσει...

Το δεύτερο πολιτικό-στρατηγικό λάθος του Καμμένου, ήταν η ανάδειξη (έστω για λίγες αλλά ΚΡΙΣΙΜΕΣ μέρες), σαν πολιτικούς πρωταγωνιστές, περίεργων ατόμων (για να μη πω τη βαριά πρέπουσα λέξη). Έτσι, πολύς κόσμος, με σχηματισμένη αρνητική πολιτική εκτίμηση για Αλεξάνδρα Τράγκα, για Δημήτριο Αντωνίου, για Δημήτριο Καζάκη κλπ τους βλέπει να προβάλλονται ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, σαν …ισότιμοι συνομιλητές και …συναγωνιστές. Αυτό από πολλούς που ακολουθούσαν ή ήθελαν να ακολουθήσουν τον Καμμένο, θεωρήθηκε φαιδρότητα, των εκ προοιμίου προαλοιφόμενων υποψήφιων βουλευτών του κόμματος Καμμένου.
Το τρίτο πολιτικό-στρατηγικό λάθος του Καμμένου, ήταν η εμφανής αδυναμία του να μεταφράσει την έντονη συνθηματολογία του σε ορθό, λογικό, στοιχειοθετημένο πολιτικό λόγο κυβερνητικής εξουσίας. Αντί αυτού, όσοι τυχαίνει να έχουν στοιχειώδεις έστω γνώσεις, βλέπουν να συντάσσεται ααπό το όποιο επιτελείο του, ένας βιαστικός επιγραμματικός πολιτικός μπούσουλας, που στη πραγματικότητα είναι μια απλουστευμένη διαπλάτυνση των συνθημάτων του Καμμένου.
Το τέταρτο πολιτικό στρατηγικό λάθος του Καμμένου, ήταν η αδυναμία ελέγχου των μαλακιών που έλεγε ο κάθε καιροσκόπος βουλευτής, που προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες από τη ΝΔ. Για αρκετές μέρες διαβάζαμε έκπληκτοι, δηλώσεις ανθρώπων, οι οποίοι έδειχναν ξεκάθαρα, ότι έχουν το ένα πόδι στη διεφθαρμένη και καταδικασμένη στη συνείδηση του κόσμου ΝΔ και το άλλο πόδι στο νεοσύστατο κόμμα του Καμμένου. Σε όλο αυτό το πανηγύρι, φαινόταν ότι ο Καμμένος ήταν απών και ότι άφηνε τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους και «όπου κάτσουν» .
Το ότι πριν τις μεταγραφές οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έδειχναν ποσοστά σταθερά πάνω από το 10 και 11%, ήταν μια πραγματικότητα την οποία όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, την έβλεπαν με δέος. Η νέα πραγματικότητα, ναι μεν δείχνει ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα εκπροσωπηθούν «αξιοπρεπώς» στη νέα ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ βουλή, αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό. Από τις μεταγραφές και μετά, σε όλες τις μετρήσεις και ενώ δεν υπάρχει βελτίωση στα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Καμμένου έχει σαν οροφή το 7%.

 Πάνο Καμμένε, τα παραπάνω και για αρκετά άλλα δευτερεύοντα έλαβες μηνύματα ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. Έδειξες προβληματισμό, αλλά ο προβληματισμός σου ήταν νόθος και προχώρησες σε επιλογές προαποφασισμένες, δείχνοντας βλακωδώς ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, ότι αυτά που έχεις προαποφασισμένα, αποφασίζονται δήθεν από αυτούς που έχουν δηλώσει περιστασιακά, ότι τους αρέσει η ….ιστοσελίδα σου στο facebook.

Πάνο Καμμένε, ο κόσμος έχει περάσει πολλά, έχει υποστεί πολλά για πολλά χρόνια. Ο κόσμος θέλει κάποιους να τους εμπιστευθεί, αλλά είναι πολύ μαλάκας, όποιος θεωρεί αυτόν τον χιλιοπροδομένο κόσμο ….μαλάκα.

Τα παραπάνω είναι πολιτικές θέσεις-απόψεις, για κάποιον που συμβαίνει να διαφωνείς ή δεν τον γουστάρεις πολιτικά. Με άλλη ανάρτηση μου, θα προσπαθήσω να ξαναγράψω για τον κοπρίτη Καζάκη και για τα «φρέσκα» ψέματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου