Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΕΝΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΠΟΥ ...ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ

Αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα που ανακύπτει με αφορμή την επικοινωνία Παπούλια - Μέρκελ, και όχι το γαργαλιστικό ρεπορτάζ αναφορικά με το σκηνικό των περιστατικών.

Τα απόνερα αυτής της βρωμιάς, ούτε αποσύρονται ούτε κουκουλώνονται με αμοιβαίες αλληλοδιαψεύσεις. διότι πέρα και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε διάψευση, τα αδιάψευστα δεδομένα είναι τα εξής:

- Το θράσος της Γκεσταπίτισσας για απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις...
- Ο προσκυνημένος πρόεδρος που αντί να κλείσει το τηλέφωνο με τρόπο επιδεικτικό και να καταγγείλει ευθέως το γεγονός, προτίμησε να μπει στο παζάρι αναγνωρίζοντας στη Μέρκελ το δικαίωμα του επικυρίαρχου και στον εαυτό του την ιδιότητα του υποτακτικού...


- Η ταπεινωμένη αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του αφού ουδείς τόλμησε να βγει με διάγγελμά του και να καταγγείλει το θράσος της κατοχικής καγκελαρίας. (εκτός αν αυτοί που τόλμησαν να προβούν σε περισσότερο ή λιγότερο "καυστικούς" σχολιασμούς, θεωρούν ότι έφεραν έτσι σε πέρας στοιχειωδώς την εθνική τους υποχρέωση)...

Οι διαψεύσεις και τα "μεταφραστικά" αλληλομπερδέματα φεύγουν. 

Αυτό που μένει είναι ακόμη μια εθνική ταπείνωση και η έμεση αναγνώριση του δικαιώματος της πολιτικής πατρώνας να παρεμβαίνει όποτε και όπως γουστάρει καταλύοντας την έννοια της εθνικής κυριαρχίας ακόμη και στα στοιχειώδη...

Ντροπή σας... Χίλες φορές ντροπή σας ελεεινοί...

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Χαμένη - ξανά - στην μετάφραση και σε ένα νέο απίστευτο κομφούζιο παραμένει η πολιτική σκηνή του τόπου.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο Παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις! Από την πλευρά τους κύκλοι της Προεδρίας επέμεναν πως η ανακοίνωση είναι ακριβής, αν και στη συνέχεια τόνισαν πως η τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο έγινε μέσω διερμηνέων, ενδεχομένως υπονοώντας πως τα όσα εξέφρασε η κυρία Μέρκελ ίσως και να μην αποδόθηκαν στο … πνεύμα που η ίδια τα εννοούσε!

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές περί πρότασης της κυρίας Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι ανακριβείς"! Λίγο πιο πριν, το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων είχε αντιδράσει αρνητικά και έντονα στην γερμανική πρόταση. 

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα, η κα Μέρκελ «μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη».

Ο κ. Τσιόδρας στην ανακοίνωσή του ωστόσο προσθέτει: «Είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Εκτός αυτού η κα Μέρκελ  επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για την υπέρβαση της κρίσης. Τέλος ανέφερε στον κ. Παπούλια πως «η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόταση για δημοψήφισμα την έκανε αρχικά ο κ. Σουλτς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί με τον Κάρολο Παπούλια. Αυτό προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με κάθετο τρόπο απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βγαίνοντας ο κ. Σουλτς από το Προεδρικό Μέγαρο ενημέρωσε τηλεφωνικά την κα Μέρκελ και τότε εκείνη με αφορμή την αντίδραση του κ. Παπούλια, του τηλεφώνησε και του το κατέθεσε και εκείνη ως αίτημα ή σαν σκέψη.

Κάτι τέτοιο προκαλεί τεράστια ερωτήματα για το τι σχεδιάζει η κα Μέρκελ και για ποιό λόγο ζήτησε κάτι τέτοιο. Ειδικά εάν θυμηθούν οι πολίτες ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην πιο άσχημη ημέρα της, όταν στις Κάννες τον Νοέμβριο ο κ. Παπανδρέου πρότεινε δημοψήφισμα και η ίδια η κα Μέρκελ με τον τότε γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί τον κατακεραύνωσαν.

Με αφορμή αυτή την πρόταση του κ. Παπανδρέου και τις άγριες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ευρώπη, η Ελλάδα απειλήθηκε με έξοδο από το ευρώ και στην ουσία εξαναγκάστηκε να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση που έφερε και το δεύτερο μνημόνιο. Ενώ αυτή η πρόταση του κ. Παπανδρέου ήταν και η τελευταία του πολιτική σελίδα, μιας και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες τον ταπείνωσαν, όπως είχε αποκαλύψει αργότερα και ο κ. Βενιζέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου