Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στρέφει τους πολίτες στους ναζί και στον εθνικισμό…

Το καταφέραμε και αυτό στην Ελλάδα. Να χαρίσουμε το μαθητικό κίνημα στους ναζί της Χρυσής Αυγής. Διάβασα την ανακοίνωση της εγκληματικής οργάνωσης και έφριξα. Και συμβαίνει αυτό, διότι η λέξη Πατρίδα προκαλεί φόβο και στα δύο συστήματα: Και στο «νεοφιλελεύθερο» και στο «διεθνιστικό»...


Οι εκδηλώσεις των μαθητών για τη Μακεδονία ξεκίνησαν από τον γνωστό αυθορμητισμό των νέων. Ναι, πιστεύω ότι δεν υποκινήθηκαν από κάποιο κόμμα ή οργάνωση. Είναι η γνώμη μου και την υποστηρίζω. Συζήτησα το θέμα με φίλους γονείς μαθητών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν περί αυτού. Το τι συνέβη στη συνέχεια, ήταν αναμενόμενο. Είχε κανείς αμφιβολία ότι επειδή οι κινητοποιήσεις αφορούσαν τη Μακεδονία δεν θα τις εκμεταλλεύονταν οι ναζί της Χ.Α. και οι ακροδεξιοί. Προσωπικά δεν είχα και το έλεγα σε...
όποιον ενδιαφερόταν να ακούσει. Οι περισσότεροι περίμεναν ότι οι κινητοποιήσεις θα τελείωναν με το που άρχισαν. Διαψεύστηκαν. Απ’ εκεί και πέρα, πρέπει να αποδεχθούμε όλοι -και ειδικά οι κυβερνώντες- ότι: Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, που αποτελούν την πλειοψηφία είναι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι δημοσκοπήσεις ανεβάζουν το ποσοστό στο 70%. Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι εθνικιστές ή οπαδοί της Χρυσής Αυγής; Ούτε κατά διάνοια. 

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν τα δύο συστήματα, το «νεοφιλελεύθερο» και το «διεθνιστικό» είναι ότι η υπόθεση της Μακεδονίας ξύπνησε τον αληθινό πατριωτισμό των ανθρώπων, που δεν έχει καμία σχέση με τον κακό εθνικισμό. Το ίδιο θα συμβεί και όταν η Αθήνα και η Λευκωσία επιχειρήσουν να επιβάλουν στον κυπριακό λαό, τη φιλοτουρκική λύση που εκπονείται με τη συνεργασία όλων. Η αρνητική ψήφος στο δημοψήφισμα θα είναι ένα απίστευτο χαστούκι. Και οι άνθρωποι που θα πουν πάλι το «όχι» σίγουρα δεν είναι εθνικιστές. Κάθε άλλο. Αντιδρούν διότι αγαπούν την Πατρίδα. Είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι «νεοφιλελεύθεροι» και οι «διεθνιστές», που καμώνονται πως είναι κάτι που δεν θα γίνουν ποτέ. Τα δύο συστήματα, αντί να χαρακτηρίζουν τους μαθητές ως ακροδεξιούς, ακόμα και ως χρυσαυγίτες, καλά κάνουν να τους ακούσουν. Διότι το πολιτικό σύστημα με τη στάση του χαρίζει τα παιδιά στη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Οι πολιτικοί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, δεν έχουν καταλάβει ότι οι άνθρωποι έχουν ξυπνήσει. Σταμάτησαν να είναι αρνιά και να ακούνε τα απατηλά μηνύματα των κομματαρχών. Αυτή η πραγματικότητα είναι συνάμα και οδυνηρή, διότι φεύγουν από το σύστημα, που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, και στρέφονται προς τη ναζιστική Χ.Α., το εξαδελφάκι της στην Κύπρο, το ΕΛΑΜ, και γενικά στους εθνικιστές και στους ακροδεξιούς. 

Σοβαροί άνθρωποι εκφράζουν φόβους ότι στις εκλογές, και ειδικά στις ευρωεκλογές, οι πολίτες θα ξεσπάσουν. Και δυστυχώς από το ξέσπασμά τους θα ωφεληθεί η ακροδεξιά. Δεν γνωρίζω πως θα διορθωθεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση, αλλά θα ήταν καλό να σταματήσουν οι πολιτικοί, και στην Ελλάδα, και στην Κύπρο, να είναι τα «καλά παιδιά» και οι «επιτήδειοι πρόθυμοι» των ξένων. Τα μέλη των εν λόγω συστημάτων, του «νεοφιλελεύθερου» και του «διεθνιστικού» πρέπει να μέμφονται τα λάθη και τις παραλείψεις τους, αλλά πάνω απ’ όλα την απαράδεκτη συμπεριφορά τους στους απλούς ανθρώπους, που κράτησαν τη χώρα ζωντανή και όρθια επειδή την αγαπούσαν. Και η αγάπη στην Πατρίδα δεν σημαίνει ότι από τη μία στιγμή στην άλλη έγιναν εθνικιστές. Το αντίθετο. Επέστρεψαν στο σωστό δρόμο, που τον είχαν εγκαταλείψει και τον είχαν χαρίσει στη ναζιστική οργάνωση Χ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου