Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Η Βουλγαρία παραιτήθηκε από το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ

Η Βουλγαρία αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος GERB Τσβετάν Τσβετάνοφ...


Πρόσθεσε ότι αυτή η συμφωνία θα παραβίαζε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. «Η θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης θα  είναι να μην...
ενταχθεί στην παγκόσμια συμφωνία για τη μετανάστευση από τον ΟΗΕ», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του GERB μετά τη συνάντηση των αρχηγών του συνασπισμού».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, η ένωση των ακροδεξιών κομμάτων, ‘Ενωμένοι πατριώτες’,  αντιτίθεται σθεναρά στο σύμφωνο του ΟΗΕ. Το Σύμφωνο του ΟΗΕ θα εξετασθεί από το βουλγαρικό κοινοβούλιο την Τετάρτη. 

Έτσι, η Βουλγαρία εντάσσεται στις χώρες που αρνούνται να ενταχθούν στο Σύμφωνο του ΟΗΕ , συντασσόμενη με την Πολωνία, την Αυστρία και την Ουγγαρία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ προέτρεψε σήμερα το Βερολίνο να συνενώσει την Ευρώπη για τη μετανάστευση και να βρει λύση σε άλλα σύγχρονα προβλήματα. «Αν  μία, δύο ή τρεις χώρες παραιτηθούν από το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, τότε, εμείς ως ΕΕ, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τα δικά μας συμφέροντα», είπε ο Γιουγκέρ’.

Η Κροατία και η Σλοβενία αμφισβητούν επίσης την παραμονή τους στο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο και από τις 193 χώρες μέλη εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Σύμφωνο υιοθετήθηκε μετά τη μεγαλύτερη εισροή παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Mak Fax

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου