Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας απόσπασμα 7ο - Αγία Τριάδα - Σαρία και επιχείρηση οργανωμένου εκτουρκισμού

"...Όταν χύνονται τόνοι μελάνι για να αποδομηθεί το παρελθόν, το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως οι ένα μεγάλο μέρος από τις προτεινόμενες αλλαγές, δεν διαθέτουν δυναμική ικανή να εμπνεύσουν... 
  • Είναι εμμονικές αλλαγές... 
  • Είναι ιδεοληπτικές προσεγγίσεις... 
  • Ενσωματώνουν μοιραία και μια αθέατη πλευρά επιδιώξεων... 
Μόνο που έτσι κύριοι δεν γίνεται πολιτική. Έτσι πολιτικοποιείται η υποκρισία. Έτσι η επίκληση της δημοκρατικότητας στην αντίληψη που διαπερνά συγκεκριμένες προσεγγίσεις είναι καταφανώς προσχηματική, και όλη η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ακριβοπιτουριστάν, και υποχρεούται να χορεύει στο ρυθμό εμμονών, αδιέξοδων αλλά και επικίνδυνων ιδεολογημάτων...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Οι αναγκαίες αλλαγές που οφείλουν να εξορθολογίσουν, να εκσυγχρονίσουν, να εκδημοκρατίσουν και όπου αυτό είναι απαραίτητο να επικαιροποιήσουν της σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, είναι υπαρκτές.

Ως τέτοιες όμως, σχετίζονται με στοιχεία που...
επιδρούν στην καθημερινότητα των πολιτών και με κατεστημένες αντιλήψεις που καθιστούν νεφελώδες το κύρος των θεσμών, και του ρυθμιστικού ρόλου των πραγματικών εξουσιών σε τμήματα της κοινωνίας.

Αν λοιπόν συμφωνούμε ότι αυτή είναι η βάση του προβλήματος, τότε το ίδιο το πρόβλημα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ότι στην εισαγωγική αναφορά του συντάγματος της χώρας υπάρχει η αναφορά "Εις το όνομα της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος".

Το ίδιο το πρόβλημα όμως ΕΙΝΑΙ το γεγονός ότι στο όνομα της Σαρία ενδεχομένως συμπιέζεται (στην πλέον επιεική εκδοχή) η προσωπικότητα των γυναικών και των ανηλίκων στη Θράκη. Η Θράκη είναι Ελληνική επικράτεια, και το ποιός ασκεί πραγματική εξουσία στην Περιοχή, η οποία επιβάλλεται με εργαλείο ΚΑΙ τη Θρησκεία, είναι μέγα θέμα με διαστάσεις ευρύτερες.

Δεν είναι αυτό ένα κεφαλαιώδες ζήτημα Δημοκρατίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας με το οποίο οφείλει να καταπιαστεί η πολιτεία, υποδεικνύοντας τον κυριαρχικό της ρόλο έναντι μιας "εκκλησίας" που ενδεχομένως μεταχειρίζεται αδόκιμα την ανθρώπινη προσωπικότητα;;;

Και το σημαντικότερο... Δεν είναι αυτό ένα κεφαλαιώδες ζήτημα με διαστάσεις Εθνικές, από τη στιγμή που η θρησκεία χρησιμοποιείται στην περιοχή ως όχημα, εκβιασμού συνειδήσεων με στόχο τον συστηματικό εκτουρκισμό τμημάτων του πληθυσμού;;;..."

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου