Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Έκτακτο: Eurofighter Typhoon της Ισπανίας έριξαν κατά λάθος πυραύλους στην Εσθονία

Απίστευτη τροπή πήρε η εκπαιδευτική πτήση του ΝΑΤΟ, με τους πυραύλους ενός Eurofighter Typhoon της Ισπανίας να εκτοξεύουνται από λάθος εναντίον της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Εσθονίας...


 

Σύμφωνα με το ευρωπαικό δίκτυο Euronews αλλά και την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, στην εκπαιδευτική πτήση  συμμετείχαν ένα Eurofighter Typhoon της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας και... δυο γαλλικά αεροσκάφη Mirage 2000. Για άγνωστο λόγο η ασφάλεια που φέρει ο πύραυλος του Ισπανικού μαχητικού βρέθηκε στην πόλη Ταρτού.

Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Γιούρι Ράτα, ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό ως "εξαιρετικά ατυχές", σημείωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να συνεργαστούν με τους συμμάχους προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό.

Ο ισπανός υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι ξεκίνησε έρευνα για να διευκρινιστεί η αιτία του συμβάντος. Το ισπανικό πολεμικό αεροπλάνο τύπου Eurofighter Typhoon επέστρεψε στη βόρεια λιθουανική βάση μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής πτήσης με δύο γαλλικά αεροσκάφη Mirage 2000 στην αποστολή προστασίας του εναέριου χώρου της Βαλτικής που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου