Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Ο Ερντογάν αποφάσισε να …σιωπήσει ο Λεβέντ: Στο κόλπο και ο εγκάθετος Μουσταφά Ακιντζί

Το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται από τον νεοσουλτάνο Ερντογάν και επεκτείνεται και στα κατεχόμενα. Αυτό γίνεται από καιρό. Με τις συλλήψεις γκιουλενιστών, Κούρδων, μέχρι και νεογέννητων...


του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ασφαλώς και δεν θα γλύτωνε από αυτή την λαίλαπα ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ. Μαζί με τον αρθρογράφο, Αλί Οσμάν, έχουν κλητευθεί να δικαστούν στην Τουρκία επειδή στα κείμενα τους ασκούν κριτική στον Ερντογάν. Ο Σενέρ έχει δεινοπαθήσει από το κατοχικό καθεστώς, την Τουρκία και τους εγκάθετους της στα κατεχόμενα. Αυτή τη φορά θα συρθεί μαζί με τον συνεργάτη του στα δικαστήρια της Άγκυρας για να δικαστεί. Αυτό σημαίνει πολλά. Κινδυνεύει η ζωή τους καθώς...
είναι πρόδηλο πως εάν μεταβούν στην Τουρκία να δικαστούν δύσκολα θα επιστρέψουν πίσω. Την ίδια ώρα, είναι σαφές πως το καθεστώς της Άγκυρας δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, ούτε προσπαθεί σε αυτές τις περιπτώσεις να αναδείξει το ψευδοκράτος της στην κατεχόμενη Κύπρο ως…  χωριστή οντότητα. Όλα αυτά δεν ισχύουν όταν ο νεοσουλτάνος Ερντογάν…. κινδυνεύει. 

Ο Σενέρ Λεβέντ σε εκδήλωση για την επέτειο της κυπριακής Ανεξαρτησίας, που οργάνωσαν τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου το 2016 ανέφερε τα εξής, που θα πρέπει να καταγραφούν γιατί αγγίζουν όλους μας. Είπε απευθυνόμενος σε ελληνοκυπριακό ακρατήριο: 
  • «Δεν χάσατε μόνο εσείς την Κερύνεια. Την χάσαμε και εμείς. Η Κερύνεια είναι μια πόλη κάτω από τα ξύλινα παγκάκια της οποίας υπάρχει πλήθος φύλλων από κουκούτσια σπόρων κολοκύθας. Δεν μπορείτε να βρείτε τόσο εύκολα έναν Κύπριο στο ωραίο μας λιμάνι. 
  • Δεν χάσατε μόνο εσείς το Βαρώσι. Το χάσαμε και εμείς. Αλλά μας χρωστάτε, επειδή τόσα χρόνια εμείς ταΐζουμε τα φίδια και τις σαρανταποδαρούσες εκεί! Κανείς δεν κέρδισε το 1974, ουσιαστικά χάσαμε όλοι εμείς οι Κύπριοι. Εσείς χάσατε τα χώματά σας και εμείς την ελευθερία μας». 
Ο Σενέρ Λεβέντ αγωνίζεται κατά της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο. Ο αγώνας του αυτός είναι δυσκολότερος και έχει περισσότερο προσωπικό κόστος γιατί διεξάγεται εκ των έσω. Σε συνθήκες πλήρους κατοχής. Γι αυτό και δεν θα πρέπει να αφεθεί ούτε αυτός ούτε και ο συνεργάτης του στο έλεος του καθεστώτος Ερντογάν. Η κυπριακή κυβέρνηση, οι πολίτες της θα πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσουν αυτή την προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να σύρει ένα συμπατριώτης μας στα δικαστήρια. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ενίοτε κόπτεται για το μέλλον της χελώνας καρέτα-καρέτα και των αμπελοπουλιών, οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά και αποτρεπτικά. Πρωτίστως, όμως, αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου