Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ψαρεύοντας στα θολά νερά του "αντισυστημισμού" για μια θέση στο συστημικό στερέωμα

Μια παράκληση κύριοι... Και όσοι κρίνετε ότι σας αφορά πάρτε την σοβαρά υπ όψιν σας, γιατί αυτή η κοινωνία δεν αξίζει ακόμη ένα πεμπτοφαλαγγίτικο χτύπημα. Και δυστυχώς, υπάρχουν συμπεριφορές και πολιτικές -όπως το ακούτε- πολιτικές πρακτικές που βρωμάνε. Εξηγούμαστε...


Είναι άλλο πράγμα τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση εθνικών υποθέσεων και προτεραιοτήτων, και στα οποία χωράει και ο τελευταίος Έλληνας, και εντελώς διαφορετικό η μόστρα με έναν δήθεν "αντισυστημικό" αχταρμά, που δεν διαθέτει απαντήσεις ούτε για τα αυτονόητα.

Αυτό το έργο η κοινωνία το είδε... Το εμπιστεύτηκε... Προδόθηκε... Και παρατηρεί αμήχανη τα "αντισυστημικά" κατασκευάσματα του συστήματος, να βγάζουν στο σφυρί και την πατρίδα και την αξιοπρέπειά τους.

Όσοι λοιπόν ετοιμάζεστε να στήσετε πολιτική μπίζνα για να εξαπατήσετε αφελείς, που θα "μασήσουν" εμπόριο αντισυστημικότητας, για να σας διασφαλίσουν μια θέση στο συστημικό στερέωμα, οφείλετε να το ξανασκεφτείτε, γιατί αυτή τη φορά το πολιτικό ξεβράκωμα θα είναι ανελέητο, και...
αδίκως επιστρατεύετε προκαταβολικά δήθεν "προειδοποιήσεις" και "απειλές". Δεν θα σας σώσουν…

Ο αντισυστημισμός ΔΕΝ είναι μόστρα.
Είναι ολοκληρωμένη πολιτική αντίληψη με συγκεκριμένη ταυτότητα και φυσιογνωμία...
Είναι συνολικό πακέτο απαντήσεων ΚΑΙ για τα σοβαρά και πολυσύνθετα, αλλά ΚΑΙ για τα απλούστερα, χωρίς μισόλογα και περιστροφές...

Ο αντισυστημισμός δεν χτίζεται στο φωτογραφικό φακό, και δεν προσδίδεται σε "ξενιστές" που ροκανίζουν περίτεχνα την «αύρα» τρίτων... Αλλά δομείται σε στιβαρές πολιτικές αντιλήψεις για την ενιαία διαχείριση των πολυσύνθετων εθνικών και διεθνών προκλήσεων. 

Η συν-φωτογράφηση επομένως, δεν είναι εργαλείο μετάγγισης επαναστατικότητας και προφανώς δεν προσδίδει από μόνη της προστιθέμενη αξία σε πολιτικές γλάστρες.

Ο αντισυστημισμός τέλος, δεν επιβεβαιώνεται με Φράγκους, Λυγερούς, εύκαμπτους, άκαμπτους και λοιπά διαχρονικά θυμιατά του συστήματος.

Με τέτοια υλικά αποδομείται ακόμη και η επίφαση του αντισυστημισμού, καταπίπτει, αυτοακυρώνεται, και αποκαλύπτει φτήνια, γλίτσα και πραγματικές προθέσεις με τρόπο πραγματικά τραγικό.

Προφανώς θα επανέλθουμε. Καμία διαδρομή πολιτικής εξαπάτησης δεν θα είναι πλέον στρωμένη με ροδοπέταλα... Φροντίστε να το θυμάστε αυτό, όσοι πιστεύετε ότι θα ασελγήσετε εύκολα και ανεμπόδιστα στις ψυχές των ανθρώπων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου