Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Οι Ρώσοι επέλεξαν να χτυπήσουν προσωπικά τον Κοτζιά: Στενός συνεργάτης του στα αντίποινα

Ευθεία βολή, την οποία πηγές στην Αθήνα χαρακτηρίζουν απαράδεκτη, εναντίον του Νίκου Κοτζιά, χαρακτηρίζεται η απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία, του κ. Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας...


Η ρωσική κυβέρνηση, σε ανώτατο επίπεδο, αποφάσισε να απαντήσει στις απελάσεις Ρώσων πολιτών από την Ελλάδα, οι οποίες κατέστησαν αναγκαίες μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι δρούσαν εναντίον των ελληνικών συμφερόντων, ειδικά στο...

θέμα των Σκοπίων. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη της Ελλάδας Ανδρέα Φρυγανά στον οποίο ανακοίνωσε τα αντίποινα της Ρωσίας. Σύμφωνα με την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε στον κ. Φρυγανά, ότι απελαύνονται ο εμπορικός ακόλουθος, Αδαμάντιος Καρυτιανός και ο υπεύθυνος Επικοινωνιών Ανδρέας Τάκης. 


Επίσης απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: “Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστηκε ένα σημείωμα που ενημέρωνε την Ελλάδα για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις εχθρικές πράξεις της Αθήνας προς τους Ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους “. Πριν από την ανακοίνωση των αντιποίνων, η ελληνική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση με στόχο να τερματιστεί η κρίση. Είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, που γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο. 

Σημειώνουμε ότι η Ρωσία διατηρεί στενή στρατηγική σχέση με την Τουρκία, που δεν βοήθησε καθόλου τις ελληνορωσικές σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα λαμβάνει τι τελευταίο διάστημα αποφάσεις εναντίον των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, επειδή ακριβώς επηρεάζεται από τις στενές φιλικές σχέσεις της με την Άγκυρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου