Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Σε τροχιά ανάφλεξης τα Βαλκάνια - Επικίνδυνος καταλύτης το έκτρωμα των Πρεσπών

Το αφήγημα Κοτζιά περί της δήθεν άλλης εποχής που ξημερώνει στα Βαλκάνια, δεν έμελλε να μακροημερεύσει. Κατέρρευσε με πάταγο, και μαζί μ αυτό καταρρέει και η επικίνδυνη φούσκα πάνω στην οποία εδράζεται η μυστική διπλωματία που γεννοβόλησε το έκτρωμα των Πρεσπών…

μέλους της ΠΓ του "Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"
και της "Πανελλαδικής πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας

Αυτή η επικίνδυνη φούσκα, απειλεί ωστόσο να ξεράσει και νέα εκτρώματα, που θα είναι προϊόντα των «διαπραγματεύσεων» εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, στις οποίες πρωταγωνιστεί ο κ. Κοτζιάς, χαριεντιζόμενος μεταξύ άλλων, ΚΑΙ με την Αλβανική πολιτική ηγεσία.

Τις τελευταίες ώρες, το Κόσοβο βρίσκεται σε ανησυχητικό αναβρασμό, οι εξελίξεις προδιαγράφονται δραματικές, ο κίνδυνος ευρύτερης διάχυσής τους θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένος… Και η πιθανότητα εμπλοκής περισσότερων πρωταγωνιστών, είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί μέσα στο ιδιαιτέρως ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η γενικευμένη αποσταθεροποίηση, είναι θέμα χρόνου το πότε επακριβώς θα εκδηλωθεί. Το βέβαιο είναι πως, όταν τα γνωστά φερέφωνα πανηγύριζαν παραληρώντας για το έκτρωμα των Πρεσπών, εμείς είχαμε προειδοποιήσει, πως αυτή η υπογραφή της ντροπής, άνοιγε τον ασκό του Αιόλου, σε ένα περιβάλλον ιδιαιτέρως ρευστό, με τους επικίνδυνους εθνικισμούς παρκαρισμένους, να αφυπνίζονται και να σπεύδουν να  καταλάβουν δυναμικές θέσεις, εν όψει...
ευρύτερων γεωπολιτικών ανασυντάξεων και γεωστρατηγικών επαναπροσδιορισμών.

Το αναπότρεπτο αυτών των εξελίξεων, είναι εν πολλοίς προδιαγεγραμμένο. 
Ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, παραμένει το πλέον επικίνδυνο όχημα αυτής της γενικευμένης αποσταθεροποίησης, και η στρατηγική επιλογή του Ενιαίου χώρου για την Αλβανία και το Κόσοβο, είναι πάρα πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε νέο αιματοκύλισμα τη Βαλκανική. 

Οι προειδοποιήσεις άλλωστε τόσο του Μάρκο Τζούριτς διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όσο και του υπουργού Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Τα δεδομένα λοιπόν είναι απολύτως σαφή, και είναι χρήσιμο να τα απαριθμήσουμε:

Η μήτρα των επικίνδυνων εθνικισμών στη Βαλκανική, όχι μονάχα δεν χτυπήθηκε στη ρίζα της, αλλά οι παράγοντες που επένδυσαν σ αυτήν πολλαπλασιάστηκαν, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση, όχι ενός, αλλά δυο ισλαμικών θυλάκων με κρατική υπόσταση στο «στενό» γεωπολιτικό αποτύπωμα της Βαλκανικής (Βοσνία και Κόσοβο).

Ο σλαβικός αλυτρωτικός εθνικισμός, κατοχυρώνει «θέση» μετά το έκτρωμα των Πρεσπών, και αυτό ήταν μοιραίο και αναμενόμενο πως θα επιτάχυνε την ενεργοποίηση της στρατηγικής προβολής της «Μεγάλης Αλβανίας» μέσα στο γεωπολιτικό χώρο, όπερ και εγένετο.

Η αμυντική αντίδραση, η υποκινούμενη πρωτίστως από το αίσθημα επιβίωσης και ασφαλείας των Σέρβων του Κοσόβου ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε είναι αυτοί που είδαν την πατρίδα τους να βομβαρδίζεται, και κυρίως αυτοί που ένοιωσαν τι μπορεί να σημαίνει εκτεταμένη γεωπολιτική προβοκάτσια (Βλέπε Σρεμπρένιτσα) που μέσω αυτής «νομιμοποιήθηκε» η δολοφονική επέμβαση των μακελάρηδων στη Γιουγκοσλαβία.

Οι βλέψεις των ισχυρών της Ευρώπης, οι οποίοι επενδύουν στο δικαιωματισμό, στους φονικούς εθνικισμούς, και στις διχαστικές προβοκάτσιες, παραμένουν ισχυρές και διαρκείς. Να θυμίσουμε πως όταν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ρωτήθηκε για την δολοφονική προβοκάτσια της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, προέτρεψε τους δικαστές της Χάγης να ρωτήσουν τους Γάλλους και προσωπικά τον Ζακ Σιράκ

Αυτοί ξέρουν… Εμείς δυστυχώς λησμονήσαμε… Και σε αυτή τη λησμονιά εναποθέτει ο κ. Κοτζιάς την επιτυχή ολοκλήρωση της βρώμικης εργολαβίας που του έχει ανατεθεί, αισθανόμενος και ο ίδιος ομογάλακτος του κυρίου Χαβιέ Σολάνα και συνομιλητής των ομοτράπεζων του κ. Γιόσκα Φίσερ.

Η χθεσινή νύχτα λοιπόν, σηματοδότησε την έναρξη μεγάλων ανατροπών στην ευρύτερη περιοχή, και θεωρούμε πως μπροστά στις προδιαγραφόμενες εξελίξεις, ουδείς δικαιούται να κοιμάται ήσυχος.

Οι Σέρβοι το Κοσόβου, δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κήρυξη αυτονομίας, φοβούμενοι επιπροσθέτως και από πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ενδέχεται ένα τμήμα της Γης τους, να θυσιαστεί στο βωμό μιας επίπλαστης διπλωματικής σταθερότητας. (Βλέπετε η κουλτούρα Κοτζιά διαχέεται όπου επιχειρείται να υπάρξει επένδυση σε λογικές δουλοπρέπειας και ενδοτισμού).

Να θυμίσουμε ότι σήμερα λήγει ουσιαστικά το χρονικό περιθώριο που είχε τεθεί, για την σύνταξη του Χάρτη του Συνδέσμου (Σερβικού) σε δήμους που υπάρχει σερβική πλειοψηφία.
  • Ειδικές δυνάμεις βρίσκονται σε διαδικασία μετακινήσεων μέσα στις σερβικές περιοχές, προκειμένου να αποτραπεί το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
  • Ομοίως παρατηρήθηκαν και μετακινήσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, υπό τον φερετζέ της «ειρηνευτικής δύναμης» του ΝΑΤΟ- KFOR.
Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς συστήνει εγκράτεια, συνειδητοποιώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα προσφέρει ψευδεπίγραφο «νομιμοποιητικό» άλλοθι, και στα απόνερα των φονιάδων του YCK, αλλά και στους διεθνείς νταβατζήδες, για ανάληψη δράσης εναντίον Σερβικών πληθυσμών, και επιχειρεί να θέσει διπλωματικά το ζήτημα των επιπλέον δικαιωμάτων για λογαριασμό των Σέρβων στην περιφέρεια του Κοσσόβου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Κοσόβου, συνεδρίασε υπό την προεδρία του Κοσοβάρου πρωθυπουργού  Ραμούς Χαραντινάι… Σήμερα συνεδριάζει και το Σερβικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Σέρβο πρόεδρο κ. Βούτσιτς… Και όλα δείχνουν πως Σερβικοί και Αλβανόφωνοι πληθυσμοί, παίρνουν θέσεις εν όψει επερχόμενης σύγκρουσης.

Μέσα σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον, ο άφαντος, υπό το κατηφές περιβάλλον των δολοφονικών πυρκαγιών κ. Κοτζιάς, συνεχίζει το αμφιλεγόμενο έργο του, ΚΑΙ υπό το πέπλο της μυστικής διπλωματίας.

Τον καλούμε να συναισθανθεί τις ευθύνες του, πριν αναγορευτεί σε τραγική μαύρη φιγούρα, το έργο της οποίας πυροδότησε ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε ολόκληρη τη Βαλκανική.

Η στοχευμένη αφύπνιση του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, είναι αποτέλεσμα του θλιβερού εκτρώματος των Πρεσπών, και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο έκτρωμα θα πρέπει να μπει ΤΩΡΑ στον καταψύκτη, και μάλιστα στην προοπτική της πλήρους και ολοκληρωτικής αποκαθήλωσης του συνόλου των προβλέψεών του.

Ομοίως επιβάλλεται να μπουν ΤΩΡΑ στον καταψύκτη, όλα όσα ενδέχεται να έχουν οριοθετηθεί – συμφωνηθεί, μέσα από τα επικίνδυνα μονοπάτια της μυστικής διπλωματίας, στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανική κυβέρνηση.

Θέλουμε να είμαστε σαφείς…
Η Βαλκανική αντίληψη του κ. Κοτζιά, η οποία σηματοδότησε και τον χαρακτήρα της επικίνδυνης «διαπραγμάτευσης» που ασκεί, έχει καταρρεύσει πλήρως.

Μαζί της κατέρρευσαν και οι επικίνδυνες αυταπάτες ΤΟΣΟ του ιδίου ΟΣΟ και της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει…

Το έκτρωμα των Πρεσπών, έχει δείξει ήδη την επικίνδυνη φυσιογνωμία του, και προφανώς έχουμε υποχρέωση ως κοινωνία να μην περιμένουμε και τις εν κρυπτώ Ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις να δείξουν τη δική τους.



Οι εξελίξεις στο Κόσοβο κύριοι, θα παραδώσουν στην κόλαση ολόκληρη την Βαλκανική, και το προσάναμα σ αυτή την καταστροφή, είναι το έκτρωμα που υπογράφτηκε στις Πρέσπες.

Αν ο κ. Κοτζιάς δηλώνει απρόθυμος να πράξει αυτή τη στιγμή τα επιβαλλόμενα, οφείλει να του επιβάλει κανόνες η εξεγερμένη κοινωνία. Η κόλαση δεν είναι μακριά… Ας μην την φέρει εντός έδρας ο εφησυχασμός μας.


2 σχόλια:

  1. Εσυ απ το τιποτα βνλεπεις εξεγερσεις επαναστασεις πολεμους.
    Δε κοιτας που ολοι οι βαλκανιοι δεν εχουμε βρακι να βαλουμε στον κολο μας, τα ονοματα και τα επιθετα μας μαραναν.

    Αυτα απασχολουν χορτατους αριβιστες.
    Αμαν πια με την πολεμολαγνια.
    Δε κοιτατε τα χαλια μας και να βοηθησετε να συνελθει η χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βέβαιο είναι πως η ιστορία της Βαλκανικής δεν γράφεται εδώ και δεκαετίες με κριτήριο το βρακί κανενός κυρία μου. Και το πρόβλημα επίσης δεν είναι τι βλέπω εγώ... Αλλά όλα όσα δεν βλέπετε εσείς, και ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι στη θέση σας. Εφημεριδούλα;;; Ανοίγουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή