Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Ε.ΠΑ.Μ – Ισχυρός πυλώνας πολιτικής αντίστασης και εμπνευστής της πολιτικής ανατροπής…

Διεργασίες, σενάρια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και πολιτικά γεγονότα της τελευταίας περιόδου, έρχονται να αποτυπώσουν μια σειρά από πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα οποία οφείλουμε να καταδείξουμε, με τρόπο νηφάλιο και μεθοδικό… 


Κι αυτό οφείλουμε να το κάνουμε σε μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, που η πραγματικότητα γύρω μας, δείχνει να ασφυκτιά, όχι μονάχα από υπερσυσσωρευμένη αγανάκτηση, αλλά πρωτίστως από ένα εκρηκτικό μείγμα αδιεξόδων και οργής, το οποίο έχει τις προδιαγραφές να πυροδοτήσει κρίσιμες ανατροπές και δραματικές πολιτικές εξελίξεις. 

Η πατρίδα μας εισέρχεται με βίαιο τρόπο, στην τελευταία πράξη του δράματος που χορογράφησαν για λογαριασμό της, οι συμμορίες των ισχυρών με τη συνενοχή του εθελόδουλου πολιτικού προσωπικού που σφετερίζεται την πολιτική εξουσία στον τόπο. 

Στην πορεία για την ολοκλήρωση της «επαναξιολόγησης», και κυρίως στα απόνερα της υλοποίησης των δεσμεύσεών της, αυτό που πρόκειται να διευθετηθεί είναι μια σειρά από ταπεινωτικές δεσμεύσεις κατοχικού χαρακτήρα, μέσα από...
τις οποίες ολοκληρώνεται ο κύκλος της δρομολογημένης καταστροφής. 
 • Το παρατεταμένο μορατόριουμ στη λειτουργία των τραπεζών το οποίο βάφτισαν capital control, και μέσω του οποίου έχουν ουσιαστικά κατασχεθεί οι όποιες καταθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να αρθεί αν πρώτα δεν υλοποιηθεί στον κατάλληλο χρόνο ένα εκτεταμένο κούρεμα καταθέσεων για λογαριασμό του ταμείου της κατοχικής διοίκησης. 
 • Οι πολυσυζητημένες διαπραγματεύσεις και τα παζάρια περί τα «ενεργειακά», επιταχύνονται στο παρασκήνιο, αφού αυτό στο οποίο αποσκοπούν, είναι στην ολοκλήρωση του προκλητικού όσο και πρωτοφανούς πλιάτσικου που συντελείται σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο τον πλήρη αφελληνισμό του πραγματικού εθνικού πλούτου. 
 • Η βιομηχανία παραγωγής «μεταρρυθμιστικών» θεσμών και νομοθετημάτων, στην οποία επιδίδεται μετά μανίας το μόνο κατ όνομα Ελληνικό κοινοβούλιο, δεν δρομολογεί την πορεία για το θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Αυτό που κάνει είναι να ισχυροποιεί την κατοχική θεσμική φυλακή που στήνεται για να αλυσοδέσει τη μοίρα του λαού μας, στα γρανάζια μιας ιδιότυπης θεσμικής φυλακής, που ελέγχει τα πάντα… που παραλύει τα πάντα… που αποκτά κυριότητα επί πάντων. 
Τα πρώτα δείγματα άλλωστε από το υπερεθνικά επιθετικό σχέδιο δράσης της νεοσύστατης κατοχικής υπηρεσίας που βαφτίστηκε ΑΑΔΕ, είναι αποκαλυπτικά για το δικαίωμα που εκχωρήθηκε στους πραιτοριανούς της κατοχής, να μετατρέψουν την καθημερινότητα των πολιτών σε κατοχικό κολαστήρι. 

Ήδη, ξεπερνούν τις 800.000 οι Έλληνες πολίτες με κατασχεμένους λογαριασμούς, κι αυτό σε συνθήκες Ειρήνης, είναι η πλέον προκλητική κατοχική πράξη που θα μπορούσε να έχει επιβληθεί σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, οι επιπτώσεις της οποίας δρομολογούν ήδη μια δεύτερη πολύ πιο εκτεταμένη δολοφονική γενοκτονία. 

Στον πολιτικό αντίποδα αυτής της επαίσχυντης πολιτικής, υπάρχει το απέραντο "τίποτε" από τις γνωστές δυνάμεις που, είτε συμπρωταγωνίστησαν σε πολιτικές διαχείρισης αυτού του βρώμικου και δολοφονικού σχεδίου, είτε επένδυσαν σε λογικές επίπλαστης αντιπολίτευσής του, με τρόπο ανώδυνο, απατηλό, ενίοτε και δόλιο, αφού… 
 • Άλλες από αυτές επέλεξαν να λειτουργήσουν ως «αντιπολιτευτικό» νομιμοποιητικό άλλοθι στο καθεστώς, 
 • Και άλλες επιδίδονται καθημερινά σε πρακτικές μέσα από τις οποίες αυτό που επιχειρούν, είναι να αποδυναμώσουν την ισχύ των εργαλείων της ανατροπής του. 
Μέσα σ αυτό το περιβάλλον ωστόσο, αυτό που οφείλουμε να διαπιστώσουμε, είναι πως ο μοναδικός ισχυρός πυλώνας πολιτικής αντίστασης και εμπνευστής της πολιτικής ανατροπής, αναδεικνύεται το Ε.ΠΑ.Μ. κι αυτό βεβαίως υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που το καταδεικνύουν: 
 • Το πρώτο είναι, η καταφανής πλέον υπερωρίμανση του πολιτικού του λόγου, ο οποίος είναι πλήρης, μαχητικά στοχευμένος, πολιτικά σαφής, και αξιακά ασυμβίβαστος. 
 • Το δεύτερο αφορά, στην αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση με την οποία διαχειρίζεται τα κορυφαία πολιτικά προβλήματα του τόπου, θέτοντας με δική του ευθύνη… με δικές του πρωτοβουλίες… σε θεσμική και πολιτική δοκιμασία τις προσεγγίσεις του, και αυτό το οποίο προκύπτει μέσα από μαζικές και δημόσιες διαδικασίες, είναι η απόλυτη, νομικά και πολιτικά στοιχειοθετημένη δικαίωση των κυριάρχων πολιτικών του επιλογών. 
Κορυφαίους τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος όπως: Μεταναστευτικό, Εθνικά θέματα, Δημόσιο χρέος… ΜΟΝΟ το Ε.ΠΑ.Μ απετόλμησε να αναδείξει στο δημόσιο διάλογο, και ΜΟΝΟ το Ε.ΠΑ.Μ, γνώρισε την απόλυτη δικαίωση στην καρδιά των πολιτικών του επεξεργασιών. 
 • Το τρίτο σχετίζεται, με το μεγαλείο του ΕΝΙΑΙΟΥ και ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥ της πολιτικής του πρότασης, πράγμα που την καθιστά όχι μονάχα ακαταμάχητη στον πολιτικό αντίλογο, αλλά την αναγορεύει σε ουσιαστικό μονόδρομο για την πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος. 
Αυτά ακριβώς τα στοιχεία, είναι που αναγορεύουν το Ε.ΠΑ.Μ σε ουσιαστικό θεματοφύλακα της αξιοπρέπειας αυτού του λαού, πρωτίστως γιατί αποδεικνύουν πως, ο οδικός χάρτης που έχουμε επεξεργαστεί, για την πολιτική ανατροπή και για την ανάδειξη μιας Δημοκρατικής – Πατριωτικής Εξουσίας, μέσα από έναν αγώνα εθνικοαπελευθερωτικό, δε συνιστά μια αποσπασματική συνθηματολογία, ευάλωτη στην πολιτική επιχειρηματολογία του καιροσκοπισμού, αλλά… 
 • Ένα συνολικά επεξεργασμένο σχέδιο… 
 • Μια πολιτικά αποσαφηνισμένη ενότητα στόχων και επιδιώξεων… 
 • Ένα απόλυτα όσο και ολόπλευρα στοιχειοθετημένο «πακέτο» νομικοπολιτικών ανατροπών με την κοινωνία πρωταγωνιστή, που ΔΕΝ προσβάλλεται, ΔΕΝ αποδυναμώνεται, ΔΕΝ αποδομείται, ΔΕΝ υπάρχει επιχειρηματολογία ικανή να του αντισταθεί, και καμιά βρώμικη επιχείρηση αποπροσανατολισμού, δεν έχει τη δυνατότητα να το αμφισβητήσει. 
Είναι λοιπόν φανερό πως μέσα σ αυτό το ιδιότυπο γαϊτανάκι του πολιτικού καιροσκοπισμού και της ανέξοδης μεγαλοστομίας, όπου οι κυρίαρχοι του πολιτικού συστήματος ανταγωνίζονται σε δουλοπρέπεια και γιουσουφακισμό, και από τους υπόλοιπους… 
 • Οι μεν προσπαθούν άτολμα και φοβικά να αντιγράψουν το Ε.ΠΑ.Μ, χωρίς όμως να διαθέτουν την αποφασιστικότητα να δραπετεύσουν από τις ιδεοληπτικές εμμονές τους, με προφανή στόχο την πολιτική εξαπάτηση, και το «κάψιμο» των συνθημάτων, προσβλέποντας στην πολιτική τους επιβίωση… 
 • Και οι δε επιχειρούν με μεγαλοστομίες και κάθε λογής πολιτικές εμμονές, να αποκρύψουν πως είναι καταδικασμένοι να κυνηγούν μονίμως το μπαλάκι στην εξέδρα… 
Το Ε.ΠΑ.Μ αναδεικνύεται σε πραγματική δύναμη εξουσίας… με πραγματική πρόταση εξουσίας… Και με απόλυτα αποσαφηνισμενο όραμα, για την ταυτότητα, το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία αυτής της εξουσίας. 

Αυτή ακριβώς η διαπίστωση, είναι που βάζει τα μέλη και τους φίλους του Ε.ΠΑ.Μ μπροστά σε συγκεκριμένα καθήκοντα στη νέα εποχή. 
 • Δεν έχουμε κανέναν λόγο να χλευάζουμε την πολιτική ανωριμότητα και τον καιροσκοπισμό των άλλων, παίζοντας στο δικό τους το γήπεδο. 
Την καταρρίπτουμε με πολιτικά επιχειρήματα, και με πολιτικά επιχειρήματα αναδεικνύουμε την ανωτερότητα και την πληρότητα της δικής μας πολιτικής πρότασης στο σύνολό της. 
 • Δεν έχουμε κανένα λόγο να εναποθέσουμε όπως όλοι οι άλλοι, το μέλλον του τόπου μας στο πεπρωμένο. 
Αυτό το μέλλον, είναι δική μας υπόθεση, σε μια διαδρομή με τον Επαμίτη πρωταγωνιστή, που έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τη δικαίωση της πολιτικής του, αλλά και επωμίζεται και την αυτονόητη υποχρέωση να δυναμώσει τη συμμετοχή του, την ποιότητα της δουλειάς του, και τη συνολική πολιτική δράση του, μέσα από ισχυρές Τοπικές Οργανώσεις σε κάθε γειτονιά, σε ολόκληρη την επικράτεια. 

Το ραντεβού με την ιστορία είναι κοντά… Και η ιστορία στα ραντεβού της είναι επιλεκτική, και ως τέτοια, ποτέ στη διαδρομή της δεν περιμένει νωχελικούς και ξεχασιάρηδες. Γρηγορείτε… 

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

1 σχόλιο:

 1. Εκτός απ' όλα τα παραπάνω, απ' το ΕΠΑΜ και
  μόνο απ' αυτό αναδεικνύεται ξεκάθαρα και το θέμα
  της τιμωρίας.
  Γιατί καμιά πρόταση δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη
  αν σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η τιμωρία, όχι μόνο όλων αυτών που μας
  οδήγησαν ως εδώ αλλά και εκείνων που με την ψήφο τους συναίνεσαν
  σιωπηρά.
  Πρέπει κάποια στιγμή τα εγκλήματα τέτοιου εύρους να τιμωρούνται
  παραδειγματικά.
  Γιατί πανεύκολα θα ξαναγίνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή