Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Με πολιτικό λιντσάρισμα και μια πρωτόγνωρη επίθεση βρίσκεται αντιμέτωπη η Τουρκοκύπρια ακτιβίστρια Ντογούς Ντεργιά... 

http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201412/192697/images/det_dogus.jpg
Στο διαδίκτυο, δεκάδες εθνικιστικές και μιλιταριστικές οργανώσεις
οργανώνονται και εξαπολύουν επίθεση κατά της κ. Ντεργιά.
Η νεαρή «βουλευτίνα» χρειάζεται όσο ποτέ την συμπαράσταση όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών κινημάτων και συνειδήσεων της Κύπρου. Στο διαδίκτυο, δεκάδες...
εθνικιστικές και μιλιταριστικές οργανώσεις οργανώνονται και εξαπολύουν επίθεση κατά της κ. Ντεργιά.

Το πολιτικό λιντσάρισμα της κ. Ντεργιά ξεκίνησε με την ανταλλαγή σκληρών λόγων στο «κοινοβούλιο». Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο «βουλευτής» της τ/κ Δεξιάς, Ζορλού Τορέ εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς και επανέλαβε τις γνωστές, εθνικιστικές ατάκες.

Η απάντηση στον κ. Τορέ ήρθε από την κ. Ντεργιά. Η «βουλευτίνα» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) ανέβηκε στο βήμα της «βουλής» και πραγματοποίησε μια σύντομη ομιλία, η οποία πέρασε στην σύγχρονη ιστορία της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της Κύπρου.

Η κ. Ντεργιά επεσήμανε ότι στο παρελθόν όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου παρέμειναν αντιμέτωποι με πολλά δεινά. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η κ. Ντεργιά αναφέρθηκε στην περίπτωση ελληνοκύπριων γυναικών, οι οποίες βιάστηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της κοινότητας της και τον τουρκικό στρατό. «Η Εκκλησία της Κύπρου επέτρεψε την έκτρωση μόλις το 1974», υπήρξε το χαρακτηριστικό μήνυμα της κ. Ντεργιά, το οποίο υπήρξε αρκετό για να «παγώσουν» στην κυριολεξία τα βλέμματα στον χώρο του «κοινοβουλίου».

Η ομιλία της κ. Ντεργιά, η οποία διήρκησε μόλις 10 λεπτά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. «Τολμάς να κατηγορήσεις τον τουρκικό στρατό; Τολμάς να ισχυριστείς ότι οι Τούρκοι στρατιώτες βίασαν γυναίκες της Κύπρου;», είναι τα ερωτήματα και τα συνθήματα, τα οποία κατακλύζουν τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο. Μαζί με τις εθνικιστικές ομάδες, σύλλογοι των εποίκων βάλλουν κατά της κ. Ντεργιά, η οποία δέχεται περιορισμένη υποστήριξη ακόμη και από το ίδιο το κόμμα της.

Στο πλευρό της κ. Ντεργιά βρίσκονται οι προοδευτικές δυνάμεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας αλλά και της Τουρκίας. Τα φιλελεύθερα μέσα της Τουρκίας μεταδίδουν την είδηση από τα πρωτοσέλιδα τους. Ο γνωστός Τούρκος ακαδημαϊκός και πολιτικός επιστήμονας Αχμέτ Ινσέλ σπεύδει να χαιρετίσει την πράξη της κ. Ντεργιά με ένα άρθρο γνώμης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου