Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΡΟΠΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Με αφορμή των ξυλοδαρμό ατόμων ΑΜΕΑ από τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο οικονομικών πρέπει μερικές φορές εκτός από το προφανές, να κάνει κανείς και μερικές δεύτερες σκέψεις...

cebcceb1cf84-ceb1cebcceb5ceb1

Εξηγούμαστε.
Εκτός από τις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια,βαριές ευθύνες για την κατάσταση στο αναπηρικό κίνημα έχει και η ΕΣΑΜΕΑ,η συνομοσπονδία που έχει υπό τη σκέπη της τα άτομα με αναπηρίες. Στήριξε στο όνομα του «εξορθολογισμού» των δαπανών όλα τα...
μέτρα που κατέβασαν το επίπεδο ζωής των ΑΜΕΑ. Δεν φάνηκε αντάξια ούτε στο ελάχιστο των αναγκών τους. Δεν έκανε και δεν κάλεσε σε κινητοποιήσεις τις καίριες στιγμές που το πρόβλημα ξεκινούσε.

Η έλλειψη φαρμάκων που εμφανίστηκε και μάλιστα σε σοβαρές και χρόνιες παθήσεις,το σφαγείο των κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που αφαιρεί μέσα απο τον κανονισμό αναπηρίας(ΚΕΒΑ) τα ποσοστά των αναπήρων με αποτέλεσμα να κόβονται σοβαρές παροχές,ζητήματα ασφαλιστικού,διάλυσης ιδρυμάτων καθώς και τόσα άλλα,δεν ήταν η αιτία να καλεσθεί μια πανστρατιά στο χώρο του αναπηρικού κινήματος για να αντικρουστεί αυτή η πολιτική.
Οι όποιες προσπάθειές της για αντίσταση σε αυτήν την πολιτική θα έλεγε κανείς ότι ήταν και είναι για τα μάτια του κόσμου.

Δεν μπορεί μόνο η 3η του Δεκέμβρη να είναι η αφορμή για κινητοποίηση.
Δεν είναι τυχαίο φυσικά που σε προεδρικό επίπεδο είναι άμεση η σχέση με κυβερνητικό κόμμα που αυτήν τη στιγμή συγκυβερνά με τη ΝΔ.
Ακολουθήθηκε και σε αυτήν την περίπτωση το παράδειγμα των εργοδοτικών σωματείων και της ΓΣΕΕ που έβαζαν πλάτη στις ορέξεις των κυβερνήσεων κρατώντας τις αντιδράσεις των μελών τους σε μια κατάσταση αυταπατών.
Στο πρόσωπό της αντανακλάται συνολικά και ως επί μέρους το πρόβλημα που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα.
 
Ο χώρος των ΑΜΕΑ αποκαλύπτει ως που μπορεί να φτάσει το ξεφτιλίκι ανθρώπων που κυριαρχούν σε θώκους που υποτίθεται τάχθηκαν να βοηθούν συνανθρώπους μας που έχουν σοβαρά προβλήματα.
Ας το δούνε όσοι συμμετέχουν σε ανάλογες διαδικασίες και ας πολεμήσουν ενάντιά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου