Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΜΕ ΤΡΟΜΟ - ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΡΑ

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας, είναι το απόλυτο ξεβράκωμα του «αγγελικά» πλασμένου κόσμου μέσα στον οποίο φυλάκισαν τη ζωή των ανθρώπων, το μέλλον των κοινωνιών, την υπόσταση των πατρίδων…


Πρόκειται για μια φυλακή που οι κοινωνίες έχουν μονάχα μια επιλογή, και ένα αμείλικτο δίλημμα στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν χωρίς μισόλογα αλλά με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο.

Αυτή τη η φυλακή δεν εξωραΐζεται, δεν κανακεύεται, δεν είναι δυνατόν να την καλοπιάσεις. Αυτή τη φυλακή, ή την γκρεμίζεις ή σε καταπίνει αμάσητο.

Αυτή τη στιγμή, το χρηματιστήριο της Αθήνας, καταγράφει πτώση που ξεπερνά το 8,5%. Στη γλώσσα της τεχνικής ανάλυσης, αυτό το φαινόμενο αποκαλείται μίνι κραχ.

Με τη γλώσσα όμως της πολιτικής νηφαλιότητας, πρέπει να πούμε πως η Ελληνική κοινωνία, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με έναν ωμό εκβιασμό των «αγορών» που χρησιμοποιούν το χρηματιστήριο και τους κανόνες του, ως εργαλείο για να στηρίξουν τα πολιτικά τους ανδρείκελα. Ως μέσο για να προειδοποιήσουν πως όλοι εκείνοι που επιλέγουν να...
συμβιώσουν με τους κανόνες τους, μόνο ως ανδρείκελα έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν.

Και η σημερινή αθλιότητα, είναι μονάχα η αρχή... 
Οι υποκλίσεις στους κανόνες των αγορών, θα φέρουν σύντομα  τον επόμενο γενικευμένο εκβιασμό. Και αυτός δεν είναι άλλος από το στραγγαλισμό της «ρευστότητας» των τραπεζών.

Πρόκειται για μια κίνηση, δόλια και ατιμωτική από το τέρας των αγορών που φαινομενικά δείχνει  έτοιμο να καταπιεί τα ίδια τα παιδιά του (τις τράπεζες). Στην ουσία όμως με εργαλείο τις τράπεζες και το καθεστώς των επιτοκίων στα spreads, αυτό που επιχειρεί να στραγγαλίσει, είναι την αξιοπρέπεια των πολιτών, το δικαίωμά τους στην κοινωνία της πολυδιαφημισμένης «ελεύθερης βούλησης» να αποφασίζουν ελεύθερα - ακόμη και στοιχειωδώς – για την επόμενη μέρα στη ζωή τους.
  • Καταλάβατε τώρα γιατί η πολιτική δικτατορία με την έννοια που τη γνωρίσαμε στο παρελθόν, είναι πλέον περιττή ως μορφή διακυβέρνησης στις διεθνοποιημένες κοινωνίες???
Είναι περιττή διότι είναι παρούσα η δικτατορία των τραπεζών. Γιατί είναι παρούσα η δικτατορία των αγορών. Και όσο η δικτατορία των αγορών παραμένει παρούσα, τότε κάθε πολιτική διακυβέρνηση που δηλώνει υποταγή και σεβασμό στους κανόνες της, λειτουργεί αντικειμενικά ως πολιτική δικτατορία. Και αυτό είναι μονόδρομος.
  • Καταλάβατε τώρα γιατί δεν υπάρχουν μέσες λύσεις??? Γιατί είναι πρακτικά αδύνατον να είσαι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ???
Γιατί απλούστατα όταν το διακόπτη του αναπνευστήρα ον κρατούν στα χέρια τους οι «αγορές», τότε η ζωή των ανθρώπων και οι επιλογές των κυβερνήσεων, παραμένουν αιχμάλωτες της βούλησης, των παιχνιδιών και των δόλιων εκβιασμών τους.
  • Καταλάβατε τώρα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια καταγέλαστη μαριονέτα σ αυτό το άθλιο σκηνικό των εκβιασμών??? Γιατί απλά επέλεξε – και το επέλεξε συνειδητά – πως οι «αγορές» είναι το αφεντικό. Είναι το γήπεδο μέσα στο οποίο θα κληθεί να πεντοβολήσει ο πολύς κ. Τσίπρας.
Όσο όμως οι αγορές θα παραμένουν το ιερό τέρας στο οποίο προσκυνούν άβουλοι και άτολμοι πολιτικοί, τότε το θύμα που θα τις θρέφει θα είναι οι ίδιες οι κοινωνίες.

Πολλοί ρωτούν…
Μα καλά, είναι δυνατόν να οραματιστούμε μέλλον σε μια χώρα η οποία μπορεί να αποσυνδέσει την ύπαρξή της από την παρουσία των αγορών???

Απαντάμε λοιπόν σ αυτές τις κουφάλες που απευθύνουν αυτό το πρόστυχο και εκβιαστικό ερώτημα, με ένα δικό μας ερώτημα…
  • Είναι δυνατόν μια χώρα να έχει μέλλον, όταν παραμένει αιχμάλωτη των «αγορών» φοβούμενη μήπως οι αγορές κλάσουν και η χώρα πάθει πνευμονία???
  • Αξίζει άραγε τον κόπο να υποθηκεύεται η αξιοπρέπεια των κοινωνιών, σε μια λογική που τους δίνει την αυταπάτη πως έχουν μέλλον, όταν είναι φανερό πως το διακόπτη του αναπνευστήρα τον έχει στα χέρια του ένας στυγνός και αμείλικτος εκβιαστής???
Υπάρχει λύση??? Βεβαίως υπάρχει λύση...
Αν η κυβέρνηση αυτής της χώρας, δεν έχει απολέσει και το τελευταίο ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας, οφείλει αυτή τη στιγμή να δώσει εντολή για να σταματήσει η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου επ αόριστον, καταδεικνύοντας έτσι την αντίθεσή της, στον επιχειρούμενο και απροκάλυπτο πολιτικό εκβιασμό.

Οι ηγέτες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, οφείλουν αυτή τη στιγμή να απαιτήσουν την άμεση και επ αόριστον διακοπή της συνεδρίασης, καταδεικνύοντας πως κάθε άλλη επιλογή ισοδυναμεί με συνενοχή στο γενικευμένο πολιτικό εκβιασμό, με συνενοχή σε εθνικό έγκλημα ως προς την ουσία του, και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί στο πρόσωπο όλων αυτών που ολιγώρησαν, με την παραδειγματική τους τιμωρία.

Κυβέρνηση Αριστεράς, δεν μπορεί να υπάρξει με πραγματικά Αριστερή ταυτότητα, αν την επόμενη κιόλας των εκλογών, δεν αποδεσμεύσει με μέτρα και πολιτικές αποφάσεις συγκεκριμένες και χειροπιαστές, την πορεία της χώρας από τη μέγγενη των αγορών.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, ισοδυναμεί με καθολική παράδοση της χώρας.-

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

1 σχόλιο:

  1. Δεν πρόκειται γιά εκβιασμό της κοινωνίας αγαπητέ κύριε.
    Πρόκειται γιά δημιουργία άλλοθι (π.χ. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να καταρρεύση) πρός αυτούς οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον αριθμό 180.

    ΑπάντησηΔιαγραφή