Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΝΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένοι με την επίσπευση των εκλογών...

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/12/10/resized/tsip_533_355.jpg

Επί της ουσίας η επίσπευση της προεδρικής εκλογής ήρθε ως αποτέλεσμα των πιέσεων από την πλευρά της Ευρώπης και των δανειστών προκειμένου να...
ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ελλάδα και στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία για την επόμενη μέρα, καθώς εταίροι και πιστωτές δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να υπάρξει πρώτα συμφωνία και στη συνέχεια αν δεν εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας η επόμενη κυβέρνηση να αθετήσει τις υποχρεώσεις της και να βγει εκτός στόχων.
Στο πλαίσιο αυτό, στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει να διατυπώνεται ο προβληματισμός για την «καυτή πατάτα» που θα φτάσει στα χέρια τους εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις περί πρόωρων εκλογών, ελλείψει των «180».

Ενώ ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινό του διάγγελμα έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας ότι «Έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε ευτυχές το νέο έτος, γιατί το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μία ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση».

Στην Κουμουνδούρου είναι βέβαιοι ότι πρώτο κόμμα από τις κάλπες θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και βάσει του χρονοδιαγράμματος της δίμηνης παράτασης που ανακοινώθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προθεσμία μόνον...δύο εβδομάδων για να σχηματίσει κυβέρνηση και να συμφωνήσει με την τρόικα για τους όρους που θα συνοδεύουν την προληπτική γραμμή στήριξης, η οποία συνοδεύεται από σειρά σκληρών απαιτήσεων.

Με δεδομένο δε πως η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει παγίως η ίδια, ήτοι: «Τα μνημόνια τελειώνουν» και την αντικειμενική αδυναμία εξεύρεσης κυβερνητικών συμμάχων, ο κλοιός για την Κουμουνδούρου θα στενέψει επικινδύνως. Επ αυτών, καλούνται στο εξής στην Κουμουνδούρου να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου.

Και όλα τα βλέμματα στρέφονται και στην πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη του οποίου η αντίδραση θα έχει μεγάλη σημασία για την πορεία μιας νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου