Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΕΛΟΣ - Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ

Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, από τα 30 στα 50 χρόνια, και τη μείωση των επιτοκίων τους κατά 50 μονάδες βάσης εξετάζει η ευρωζώνη, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται αξιωματούχους...


Το  μειωμένο επιτόκιο αφορά στα κεφάλαια από το μηχανισμό ελληνικών δανείων 80 δις ευρώ (μόνο), που δημιουργήθηκε για...
το πρώτο δανειακό πακέτο προς την Ελλάδα το 2010. Οι αξιωματούχοι σημείωσαν πως οι συνομιλίες είναι ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

«Αυτή η συζήτηση δεν θα γίνει τώρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΕ Σάιμον Ο' Κόνορ σχολιάζοντας την πληροφορία στο Bloomberg. Όπως σημείωσε το θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους ισχύοντες όρους.

Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο, που μίλησε επίσης στο Bloomberg, τα δύο παραπάνω μέτρα που εξετάζει η ευρωζώνη συνοδεύονται και από ένα νέο δάνειο 13 δισ. ευρώ και 15 δισ. ευρώ. Επιπλέον το Bloomberg αναφέρει πως δεν υπάρχει πρόγραμμα επιστροφής της τρόικας στο άμεσο μέλλον, καθώς δεν υπάρχει προοπτική άμεσης ολοκλήρωσης της συνεχιζόμενης επιθεώρησης του ελληνικού προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου