Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εκβιάζει με διακοπή μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων, ο Ανανιστής προδότης της Κύπρου Αναστασιάδης…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΦΤΕΡΟΥ -ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ

Ίσως δοθεί μισός μισθός Μαρτίου στους δημοσίους υπαλλήλους, σε επαναφορά το νομοσχέδιο την Τρίτη. Μετά την καταψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε...
έκτακτη σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών στο Προεδρικό με στόχο φυσικά να αναλυθεί η δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται προσπάθεια για να γίνει άμεση επαναφορά του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, με άλλη ονομασία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις δεν γίνεται να πάει με το ίδιο όνομα γι’ αυτό και θα χρησιμοποιηθει με άλλο όνομα και διαφορετική περιγραφή για να ξαναπάει την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Επιδίωξη της Κυβέρνησης φυσικά είναι αυτή την φορά να πάρει την έγκριση της Βουλής αφού του η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Δημοκρατίας σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου.

Η ψήφιση πρέπει να συντελεσθεί το αργότερο μέχρι την 4η Μαρτίου 2014. Πολύ πιθανόν να γίνουν συναντήσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και του ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ για να βρεθεί η χρυσή τομή. Εν αναμονή πάντως της συνεδρίας της Τρίτης και για παν ενδεχόμενο το Υπουργείο Οικονομικών έχει ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης αφού αν δεν περάσει τελικά το νομοσχέδιο θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα λόγων της μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης. Λόγω της δύσκολης κατάστασης που δημιουργείται σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σοβαρές σκέψεις από την Κυβέρνηση να δοθεί μόνο το 50% του μισθού Μαρτίου στους δημοσίους υπαλλήλους ενώ το πρόβλημα αναμένεται να γίνει μεγαλύτερο τον Απρίλιο.

Η συνεδρία της Τρίτης λοιπόν και φυσικά τα όσα θα προηγηθούν αναμένεται να είναι καθοριστικά για την οικονομία του τόπου. Αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον επίσημη τοποθέτηση από την Τρόικα για το όχι της Βουλής και φυσικά για την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου