Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΧΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΤΙΑΡΙΚΟ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ

Το τέρας που θα αναβιώσει τη φρίκη του πολέμου για το μεγάλο RESET στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο είναι εδώ - Και οι αναλυτάδες κάθε άλλης εκδοχής, θα βρεθούν σύντομα με τις πένες χωμένες στο σκατιάρικο πισινό τους…


Τίποτε λοιπόν δεν είναι ρευστό στην Ουκρανία. Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια – Το κρεβάτι του Προκρούστη έχει ήδη στηθεί – και ο διαμελισμός της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

Σε όλους αυτούς που ιδροκοπούν προκειμένου να συντηρήσουν στο πόπολο φρούδες προσδοκίες για την παρέμβαση της «αρκούδας του Βορρά», οφείλουμε να θυμίσουμε  τον ακρογωνιαίο κανόνα στα ζητήματα της γεωπολιτικής. 

Αν θες να αποτρέψεις μια εξέλιξη, αυτό που οφείλεις να κάνεις, είναι να επιχειρήσεις να την προλάβεις. Αν δε την προλάβεις, το παιχνίδι έχει χαθεί, και τίποτε πλέον δεν είναι αναστρέψιμο. 

Και η Ρωσία προς έκπληξη των απανταχού «θαυμαστών» της, δεν επεχείρησε να προλάβει τίποτε. Αρκέστηκε στο ρόλο του θεατή, τη στιγμή που η φωτιά φούντωνε στα ίδια της τα μπατζάκια.

Η Ουκρανία οδηγείται στο διαμελισμό. Μόνο που αυτό αν και δείχνει να είναι το οδυνηρότερο που θα μπορούσε να προκύψει, δεν είναι παρά μονάχα...
η κορυφή του παγόβουνου. μπροστά σε κείνα που πρόκειται ν ακολουθήσουν.

Ο διαμελισμός της Ουκρανίας, σχετίζεται με τα βρώμικα σχέδια που αφορούν στη νομή της γεωπολιτικής της δυναμικής.
Οι πολιτικές διεργασίες όμως που ενεργοποιούνται στο εσωτερικό της, δημιουργούν το πρόπλασμα για το ξαναμοντάρισμα του πολιτικού καμβά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο και όχι μόνο.
Το φάντασμα του νεοναζισμού, έχει ήδη αφυπνιστεί, και η δομική του αναβάθμιση σε υπόσταση με κρατική οντότητα, προδιαγράφει εν πολλοίς το ρόλο που θα κληθεί να παίξει τα χρόνια που ακολουθούν στο πολιτικό στερέωμα της Ευρώπης.

  • Το τέρας που θα αναβιώσει τη φρίκη του πολέμου για το μεγάλο RESET στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο είναι εδώ…
  • Η μαρξιστική αντίληψη για τη σχέση του πολέμου με τα απόλυτα καπιταλιστικά αδιέξοδα είναι επίσης παρούσα, και το πολιτικό τέρας της Ουκρανίας θ αποτελέσει το Δούρειο Ίππο του…
  • Και οι αναλυτάδες κάθε άλλης εκδοχής, θα βρεθούν σύντομα με τις πένες χωμένες στο σκατιάρικο πισινό τους.

Ρωσία και ΗΠΑ, δε βρίσκονται μεταξύ τους σε καταλυτικό ανταγωνισμό για το εδαφικό πλιάτσικο στην Ουκρανία. Οι ένθεν κα κείθεν ανταγωνισμοί, τροφοδοτούν αποκλειστικά και μόνο την εσωτερική επικοινωνιακή κατανάλωση, ενώ και οι δύο αποτελούν μέρος του φρικαλεότερου νεοταξίτικου γεωπολιτικού σχεδίου.

Και φυσικά η «Ευρώπη των λαών και της Δημοκρατίας», όχι μονάχα δεν αντιτίθεται στα μελλούμενα, αλλά σφιχταγκαλιάζει με τρόπο προκλητικό τον Φρανκενστάιν της Νέας Εποχής.

  • Οι ΗΠΑ θα τσιμπήσουν το κομμάτι της πίτας που ονειρεύονται για το γεωστρατηγικό τους πλοκάμι στην περιοχή..
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση (βλέπε Γερμανία) θα διευθετήσει - προϊούντων των εξελίξεων – τους εμπορικούς – γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρασία. Δεν είναι τυχαίο που ούτε μια πρεσβεία δεν έκλεισε. Δεν είναι συμπτωματικό που ούτε μια χώρα δε ζήτησε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, με το νεοναζιστικό έκτρωμα που θεριεύει στην Ουκρανία…
  • Η Ρωσία των Πούτιν – Μενβέντεβ θα εκποιήσει γι ακόμη μία φορά τις προσδοκίες των αφελών, με τίμημα ένα τμήμα – φιλέτο στην περιοχή της Κριμαίας, προκειμένου να μην αισθάνεται ιδιαιτέρως άβολα και θαλασσίως αποκομμένη, μετά τη νέα γεωπολιτική της ήττα στην περιοχή.
  • Και στο τέλος τα μόνα αδικοχαμένα πράγματα στην Ουκρανία θα είναι, το μελάνι που χύθηκε για να τονωθούν οι εσχατολογικές παπαρδέλες και η Ρωσική φούσκα, και ο ίδιος ο Ουκρανικός λαός.

Όσο για την αριστερά, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, συνεχίζει ατάραχη τον ύπνο του δικαίου.

Επιμένει να επαναπαύεται στις κοινωνιολογικές προσεγγίσεις του ζητήματος, αρνούμενη να διακρίνει το ειδικό βάρος που έχουν για την πορεία των εξελίξεων οι δρομολογούμενοι σχεδιασμοί.

Όταν όμως υποτιμάς το ειδικό βάρος των χορογραφούμενων σχεδιασμών, αυτό  σημαίνει πως δεν κατανοείς το κίνητρο με βάση το οποίο καταφεύγουν σ αυτούς οι πρωταγωνιστές τους.
Σημαίνει πως παραγνωρίζεις το γεγονός ότι αυτοί οι διαχειριστικοί σχεδιασμοί προϋποθέτουν χαμένους και κερδισμένους από το πόπολο.
Σημαίνει πως παραβλέπεις το γεγονός πως υπάρχουν και πληθυσμιακές κατηγορίες που προσωρινά έστω ωφελούνται και γοητεύονται από αυτούς τους σχεδιασμούς.
Σημαίνει σε τελευταία ανάλυση πως εκχωρείς στους χορογράφους το δικαίωμα να τους διαχειρίζονται κατά το δοκούν, παραβλέποντας πως είναι μέρος της γενικότερης στρατηγικής τους.
Σημαίνει πως δεν κατανοείς πως από τη στιγμή που εντάσσονται στην ημερήσια διάταξη της στόχευσής των χορογράφων, αποτελούν ταυτόχρονα και πολύτιμο κομμάτι από το «θεσμικό τους οπλοστάσιο».

Ένα οπλοστάσιο που όσο εσύ το αγνοείς, τόσο αυτό στοχεύει ευθέως την καρδιά σου. Αλλά για όλα αυτά, δυστυχώς θα επανέλθουμε…

Σημείωση: 
Αλήθεια εκείνη η Υπατη Αρμοστία του φαύλου ΟΗΕ που στο διάολο είναι να καταδικάσει τις κυβερνησεις τις Ευρώπης που ακόμη δε διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Ουκρανικό έκτρωμα του νεοναζισμού??? Ψαχνει καβουράκια στο Αιγαίο???

Σχετικές μας αναρτήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου