Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ... Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΦΑΝΘΗ

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μετά την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου...

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα, με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
 
H προσφυγή συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με...
την εξέταση μαρτύρων από τις δύο πλευρές. Η θέση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων ήταν ότι η κινητοποίησή τους αφορά το κρίσιμο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται δεκάδες εργαζόμενοι των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.

Από την πλευρά των αιτούντων τέθηκε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου αλλά και εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που απειλείται στις σχολές με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα.

Νωρίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ είχαν αποφασίσει για νέα πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα. Τη Δευτέρα πάντως αναμένεται να επανεκτιμήσουν τη στάση τους με βάση την απόφαση του δικαστηρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου