Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ

Ο προφυλακισμένος Γ. Αγγος σε συμπληρωματική του απολογία δηλώνει μετανιωμένος και επιβεβαιώνει τη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή – Μαρτυρίες που σοκάρουν και για την οργανωμένη επίθεση στην Πηγάδα του Μελιγαλά...

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους κομμάτων για την οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών στην Πηγάδα του Μελιγαλά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά των ταγμάτων εφόδου και των βουλευτών καθοδηγητών τους, έχουν στη διάθεσή τους οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες οι οποίες διερευνούν μία προς μία τις δικογραφίες που σχετίζονται με τα «έργα και τις ημέρες» στελεχών και μελών του ναζιστικού μορφώματος.

Την ίδια ώρα, νεότερα στοιχεία, όπως το περιεχόμενο συμπληρωματικής απολογίας του ήδη προφυλακισμένου Γ. Αγγου, ξετυλίγουν το κουβάρι για τη στυγερή δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, καθώς επιβεβαιώνεται το «παράγγελμα θανάτου» που δόθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής μετά τη φραστική τους αντιπαράθεση με την παρέα του 34χρονου.

Ο Γ. Αγγος, που απολογήθηκε συμπληρωματικά για τη δολοφονία Φύσσα, αφού εξιστόρησε λεπτομέρειες τις οποίες είχε… λησμονήσει να πει την πρώτη φορά, δήλωσε και… παρασυρμένος από τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν φοβάμαι κάτι -είπε χαρακτηριστικά- ούτε αισθάνομαι ότι...
απειλούμαι τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Και επιμένω ότι παρασύρθηκα από τη Χ.Α., δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου. Δεν έχω κάνει κάτι κακό ή αξιόποινο, δεν έχω πειράξει κανέναν».

Δικογραφία για Μελιγαλά
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα επεισόδια στον Μελιγαλά, στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις του δημάρχου και του αντιδημάρχου Οιχαλίας, που καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τα όσα διαδραματίστηκαν.

Λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Φίλιππος Μπάμης: «Πήρα τον λόγο και ξαφνικά είδα έναν κύριο μπροστά μου ο οποίος μου άρπαξε το μικρόφωνο. Η πλειονότητα των παρευρισκόμενων ήταν από την ομάδα οπαδών της Χ.Α. με ομοιόμορφη ενδυμασία, συγκρότηση στρατιωτικού αγήματος και όλοι κρατούσαν κοντάρια με την ελληνική σημαία. Ενώ εκφωνούσα τον χαιρετισμό, ο κ. Παναγιώταρος μου άρπαξε το μικρόφωνο και συνέχισε να μιλάει απευθυνόμενος στον κόσμο. Αμέσως η αστυνομία με φυγάδευσε. Οι δημότες ήταν σαστισμένοι και απογοητευμένοι. Τους προσέβαλε. Πρόσβαλαν τη μνήμη των νεκρών».

Απ’ την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Ντόνας, κατέθεσε: «Ο βουλευτής της Χ.Α. κ. Παναγιώταρος με μια ντουντούκα στα χέρια απευθύνθηκε στον δήμαρχο φωνάζοντας “ρε καραγκιόζη, τι είναι αυτά που μας λες”. Μετά έδωσε τον λόγο στον κ. Κασιδιάρη, ο οποίος μίλησε υβριστικά για μας λέγοντας χαρακτηριστικά “είστε διορισμένη δημοτική αρχή του δωσίλογου Σαμαρά”, αλλά και σε βάρος του κ. Βενιζέλου αποκαλώντας τον “παχύδερμο”. Επιασε το μικρόφωνο, το τράβηξε από το αναλόγιο, ενώ συγχρόνως συγγενείς των θυμάτων προσπάθησαν να το ξαναπάρουν από τα χέρια του κ. Παναγιώταρου. Ετσι έγινε μια συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας απώθησαν με βίαιο τρόπο έναν γέροντα που προσπάθησε να πάρει το μικρόφωνο, ο οποίος έπεσε κάτω. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης οι καταθέσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δράση της Χρυσής Αυγής αλλά και στην εμπρηστική συμπεριφορά των βουλευτών του κόμματος, που όπως κατέθεσε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Πιπιλή (Ν.Δ.) «παραπέμπουν ευθέως σε υπόκοσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου