Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ Ο Μ@ΛΑΚ@Σ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΤΟΝ ΕΙΠΕ Μ@Λ@ΚΑ

Μέσω του στενού του συνεργάτη Γιώργοy Ελενόπουλου, απαντά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με το δημοψήφισμα που είχε προτείνει, τα όσα έγιναν στη συνάντηση των Καννών και για σειρά ακόμη εξελίξεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια... 

Ο κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, διαψεύδει τα περί υβριστικών αναφορών σε βάρος του από τον γάλλο πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στη συνάντηση των Καννών τον Νοέμβριο του 2011.

 Όπως σημειώνει, μέσω εκτεταμένου κειμένου του κ. Ελενόπουλου, ο γάλλος πρόεδρος αντέδρασε, μεν έντονα στην πρόταση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μίλησε υβριστικά στον κ. Παπανδρέου. Όπως τονίζεται, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα δινόταν και η κατάλληλη απάντηση. Ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου σημειώνει μάλιστα πως...
ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Θαπατέρο, που μετέφερε τα περί απίστευτης έντασης και ύβρεων, δεν ήταν παρών στη συνάντηση, ενώ προσθέτει πως αν αυτά έχουν λεχθεί κάπου αλλού, σε κάποια άλλη συνάντηση «είναι, προφανώς, απαράδεκτα».

Όπως μεταφέρει ο στενός του συνεργάτης, ο κ. Παπανδρέου φεύγοντας από τις Κάννες οι δύο Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούσαν ως δεδομένη την διενέργεια δημοψηφίσματος όμως μία σειρά γεγονότων που ακολούθησαν οδήγησαν σε ματαίωση του σχεδιασμού.

Σύμφωνα με το το σχόλιο του κ. Ελενόπουλου «το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί γιατί συνέτρεξαν μία σειρά λόγοι: Ορκισμένοι εχθροί των εταίρων μας, που ξιφουλκούσαν εναντίον του μνημονίου, μετατρέπονται ξαφνικά σε θιασώτες του, τονίζοντας ότι ο Παπανδρέου οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Αρκετά μέσα ενημέρωσης και "ενδιαφερόμενοι" πάσης φύσεως, υπερασπίζονται ό,τι μέχρι εκείνη την ώρα έβριζαν. Ακόμη και ο οπαδός των δημοψηφισμάτων κατά το παρελθόν, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει τη διαφωνία του. Κατά τα λοιπά, υπερασπίζεται τους πολίτες. Όμως με αυτήν του την στάση, δεν επιδεικνύει σεβασμό, ούτε και εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Όλα αυτά δυναμιτίζουν το κλίμα, ενώ εκτός της δήλωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία αναφέρθηκε και ο ίδιος και πριν λίγες μέρες, μικρός αριθμός μελών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά ικανός για να μην επιτρέψει την έγκρισή της από τη Βουλή, δεν συναινεί στην πρόταση για δημοψήφισμα και διαυπτώνει, δια δημοσίως δηλώσεων την διαφωνία αυτή».

Ο κ. Ελενόπουλος προβαίνει σε έναν εκτενή σχολιασμό των γεγονότων εκείνης της περιόδου, προκειμένου, όπως λέει, να γίνουν γνωστά όσα πραγματικά συνέβησαν και να αποκατασταθεί η αλήθεια γύρω από αυτά, καθώς μέχρι τώρα μιλούν κάποιοι που δεν γνωρίζουν ή γνωρίζουν ένα πολύ μικρό μέρος όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την κρίσιμη περίοδο.
Μεταξύ άλλων, κάνει μικρή αναδρομή στις εξελίξεις από την αρχή του 2010, για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, για το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στον μηχανισμό στήριξης.
Μάλιστα, σημειώνει ότι η ΕΕ είχε αποφασίσει, με επιμονή της Άγκελα Μέρκελ για τη συμμετοχή του πριν συζητηθεί και αποφασιστεί η ένταξη της Ελλάδας.
Επίσης αναφέρεται σε άρνηση του κ Αντώνη. Σαμαρά να συμφωνήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας τον Ιούνιο του 2011 και στη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έναντι της πρότασής του για δημοψήφισμα.

Αναφέρει ακόμη ότι οι ευρωπαίοι εταίροι αρνήθηκαν την παρέμβαση της ΕΚΤ για την αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, αν γινόταν όπως είχε ζητήσει η Ελλάδα, θα αποσοβούσε την κρίση.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου