Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΥ

Για τους δηλωσίες, τους ελλειμματικούς σε προσωπική και πολιτική αξιοπρέπεια, και βεβαίως για όλους εκείνους που ενέδωσαν στο δωσιλογισμό,  δεν υπάρχουν διλήμματα εθνικης αξιοπρέπειας, ούτε και πάτος στο βαρέλι του ξεπεσμού τους... 



Ο δρόμος της ταπείνωσης, είναι πλέον μονόδρομος για όλους αυτούς. Τίποτε λοιπόν δε θα τολμήσει ένας "ηγέτης" ταπεινωμένος δεμένος χειροπόδαρα με τις υπογραφές της ντροπής. Αυτό το ταξίδι θα αποτελέσει την ταφόπλακα στην ελεεινή διαδρομή του.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Την ώρα που η κυβέρνηση καλλιεργεί, για πολλοστή φορά, ανεδαφικές προσδοκίες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, στην Αθήνα φαίνεται ότι...
έχουν πάρει φωτιά τα ποικίλα όργανα ενημέρωσης της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία έσπευσε χθες να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.
Διάφορα ημεδαπά και μη πρακτορεία, υπηρεσίες, καλοθελητές, παράγοντες, νεοαφιχθέντα στην Αθήνα ιδρύματα κοκ πρέπει να έχουν από μέρες κατακλύσει με ποικίλες αναφορές το “κέντρο” στο Βερολίνο για το κλίμα των ημερών και για τη στάση που ενδέχεται να επιχειρήσει να κρατήσει ο πρωθυπουργός στο εκεί ταξίδι του.

 

Ετσι, η καγκελαρία έκοψε την κουβέντα πριν αυτή καν ξεκινήσει: η συζήτηση θα είναι καθαρώς ενημερωτική, διμερή ζητήματα δεν έχουμε. Δηλαδή, εκείνο που λένε στην Αθήνα είναι “ό,τι θέλετε ως προς το πρόγραμμα πάτε στην τρόικα όπως σας έχουμε πει τόσες φορές. Αυτή κάνει κουμάντο εκ μέρους των δανειστών, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά”...
Λένε όμως και κάτι άλλο με το “δεν έχουμε διμερή ζητήματα”: να μην περάσει από το μυαλό του πρωθυπουργού να ανοίξει συζήτηση περί αναγκαστικού δανείου ή επανορθώσεων... Και το λένε κάθετα και απόλυτα.

 

Ισως μέσα στα συνεχή γεγονότα των τελευταίων τεσσάρων ετών πολλοί δεν θυμούνται ένα ταδίδι αστραπή που είχε κάνει στο παγωμένο Βερολίνο ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός με... ευχή για τέτοιου είδους “αναθεωτητικές συζητήσεις”. Το ταξίδι κατέληξε σε ψυχρολουσία για την ελληνική πλευρά και, ουσιαστικά, υπήρξε και η απαρχή της πτώσης της τότε κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί παρά να γνωρίζει την αλήθεια ακόμα και πριν την πουν χθες επισήμως στο Βερολίνο: οι Γερμανοί δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν και δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω.

 

Ο Σαμαράς λοιπόν έχει μπροστά του όχι ένα ταξίδι, αλλά μία πολύ μεγάλη απόφαση μετά το ταξίδι: αν θα τολμήσει, ή όχι, να πει επιτέλους και πραγματικά “ως εδώ”, σε ένα περιβάλλον που οι απαιτήσεις έχουν καταστεί απόλυτα εκρηκτικές.
 

Αν το τολμήσει παίρνει πράγματι ένα δύσκολο δρόμο, έχοντας όμως ολόκληρο τον ελληνικό λαό – και, αν προετοιμαστεί σωστά, ίσως όχι μόνον – μαζί του.
Αν δεν το τολμήσει, το αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού που χωρίς διάθεση σύγκρουσης δεν θα έπρεπε να είχε καν προγραμματιστεί, ίσως αποδειχθεί μοιραίο.



Σημείωση Ελληνικού Φόρουμ: 
Για τους δηλωσίες, τους ελλειμματικούς σε προσωπική και πολιτική αξιοπρέπεια, και βεβαίως για όλους εκείνους που ενέδωσαν στο δωσιλογισμό,  δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα, ούτε και πάτος στο βαρέλι του ξεπεσμού τους. Ο δρόμος της ταπείνωσης, είναι πλέον μονόδρομος για όλους αυτούς. Τίποτε λοιπόν δε θα τολμήσει ένας "ηγέτης" ταπεινωμένος δεμένος χειροπόδαρα με τις υπογραφές της ντροπής. Αυτό το ταξίδι θα αποτελέσει την ταφόπλακα στην ελεεινή διαδρομή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου