Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ - ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ

Το σύστημα για να διασωθεί θα φάει και μερικά «δικά του παιδιά», πολιτικά πτώματα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μαζικά την αυταπάτη ότι διαθέτει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης... 

Σειρά έχει ο Τάσος Μαντέλης που δικάζεται σήμερα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού σύμφωνα με την κατηγορία έλαβε από τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς μίζα 450.000 μάρκων για να βάλει την υπογραφή του, σαν αρμόδιος υπουργός που ήταν για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ από την Ζήμενς το 1998.
Αν κάτι παραπάνω μπορεί να σχολιάσει κανένας είναι ότι το Πασοκικό στέλεχος δεν κρίθηκε προφυλακιστέο –λογικό, δεν είναι κανένας αναρχικός ή αντιεξουσιαστής, ούτε κάποιος διαδηλωτής που συνελήφθει στον σωρό- και ότι  ο Τσουκάτος, που παραδέχτηκε ότι πήρε μίζα 1.000.000 μάρκων για το ΠΑΣΟΚ κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι..
το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την Ζήμενς, έβγαλε λάδι Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για τις μίζες που πήραν από την πολυεθνική.
 Να σημειώσουμε ότι δεν αποκλείεται ο Μαντέλης να εκβιάσει καταστάσεις για να έχει μια «ήπια» δικαστική αντιμετώπιση. (Ας μην ξεχνάμε ότι είχε δηλώσει ότι 10 εκατ. μάρκα έχουν πάρει σε μίζες από την Ζήμενς στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πιθανόν να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και να το χρησιμοποιήσει σαν διαπραγματευτικό όπλο για να πέσει δικαστικά στα «πούπουλα»).

Εδώ να τονίσουμε ότι οι δικαιολογίες του Τ. Μαντέλη ότι τα λεφτά αυτά ήταν «προεκλογική χορηγία» είναι αστεία. Πριν αναγκαστεί να ομολογήσει, την μίζα που πήρε παρουσιαζόταν «αδικημένος» ισχυριζόμενος ότι  δεν ήξερε τίποτα για λεφτά της «Ζήμενς» στο όνομά του, ενώ όταν μαρτυρικές καταθέσεις τον «έκαψαν» άλλαξε τροπάρι και έκανε λόγο για «προεκλογική χορηγία», χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει γιατί αυτά τα «μαύρα» λεφτά ζήτησε  να του κατατεθούν μέσω τρίτου προσώπου και σε λογαριασμό με ψεύτικο όνομα. Είχε τον κωδικό «Ρόκος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου