Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΣ??? ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ??? ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ... ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝ ΔΕ ΜΙΣΟΥΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ???...


Θέλετε «ισοδύναμα» βρε τενεκέδες και άθλιοι υποκριτές??? Σας προτείνουμε λοιπόν κάτι απλό μεν, αλλά πολυδύναμα ισοδύναμο κι αν έχετε τα ούμπαλα… Ιδού η Ρόδος…

Προτάσεις λένε θέλουν τα διεστραμμένα μυαλά που με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς οδηγούν την Ελληνική κοινωνία στην απόγνωση.

Το λένε βέβαια αλλά δεν το εννοούν. Και δεν το εννοούν γιατί απλά επέλεξαν ως μονόδρομο την απόλυτη εξαθλίωση της κοινωνίας που συνεχίζει να τους ανέχεται. Δεν το εννοούν γιατί υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και γιατί προσκύνησαν σαν υπάκουα δουλικά στις εντολές των συμμοριών που τους διαφεντεύουν.

Θέλετε μια απόδειξη απλή και ξεκάθαρη που τους ξεβρακώνει και αποκαλύπτει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πραγματικά, δεν είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των χρηματοδοτικών αναγκών όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά…
Το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι να παραδώσουν μια χώρα απόλυτα εξαθλιωμένη μαζί με το λαό της ως λάφυρο στην κρεατομηχανή των δανειστών.

Για τη χώρα μας τα στοιχεία της «PwC» αναφέρουν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν φθάσει τα 65 δισ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από τα ίδια κεφάλαια των εγχώριων τραπεζών και περίπου το 30% των συνολικών τραπεζικών δανείων.

Αυτά τα δάνεια λοιπόν οι τράπεζες, που την ανακεφαλαιοποίησή τους την πλήρωσε ο Έλληνας πολίτης με το αίμα του, τα πουλούν σε συμμορίες εκβιαστών ανά την Υφήλιο στο 10% της αξίας τους, μετατρέποντας τους δανειολήπτες σε έρμαια στις ορέξεις αδίστακτων εκβιαστών.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να κάνει αυτή η χώρα αν οι ηγέτες της διαθέτουν ούμπαλα και δε φοράνε πολύχρωμες ζαρτιέρες???
  1. Να αγοράσει το δημόσιο αυτά τα δάνεια στο σύνολό τους και στο 10% της αξίας τους, εμποδίζοντας τις τράπεζες να τα πουλήσουν οπουδήποτε αλλού. (Κόστος κτήσης 6,5 δις ευρώ – το οποίο δε θα εκταμιευθεί καν αλλά θα συμψηφιστεί με τα ποσά που ήδη έχουν δοθεί στις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, και για τα οποί έχει φεσωθεί ο Έλληνας πολίτης).
  2. Να απομειώσει την αξία τους στο 30%, ώστε οι δανειολήπτες και ανακουφισμένοι να αισθανθούν και να διευκολυνθούν στη διαδικασία της αποπληρωμής τους (Κόστος πράξης μηδενικό).

Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη στιγμή???
Θα εγγραφεί άμεσα στον προϋπολογισμό το ποσόν των 6,5 δις ως αδιάθετο αφού δε θα έχει καταβληθεί συν το ποσόν των 32,5 δις που θα είναι απαιτητό από τα απομειωμένης αξίας δάνεια που θα έχει εξαγοράσει. Σύνολο δηλαδή: 39 δις, έτσι για πλάκα και εν μια νυκτί.

Πόσα χαράτσια δε θα μπορούσαν να είχαν καταργηθεί μέσα από αυτό το πολυδύναμα ισοδύναμο μέτρο???
Πόσες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες δε θα μπορούσαν άμεσα να έχουν αναληφθεί που να θέσουν και πάλι την οικονομία σε κίνηση???
Πόσες θέσεις εργασίας και παραγωγικοί τομείς της οικονομίας δε θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδοτηθεί με αυτά τα αποθεματικά???
Πόσων επιχειρήσεων εθνικής σημασίας θα εμποδιζόταν το ξεπούλημα αφού θα εξέλειπαν ακόμη και τα τυπικά προσχήματα από τους κάθε λογής πλιατσικολόγους???

Πως??? Κάποιοι νόμοι και συνθήκες λέει ενδέχεται να μην επιτρέπουν την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών???
Και το λέτε εσείς αυτό που κουρελιάσατε χωρίς ντροπή τον πρωταρχικό νόμο της επικράτειας – δηλαδή το ίδιο ης το Εθνικό Σύνταγμα???

Και δε σας είπε κανένας ότι ηγέτες που δε σέβονται και παραδίδουν αμαχητί το Σύνταγμα της χώρας τους είναι πολιτικοί της ζαρτιέρας…
Ενώ ηγέτες που έχουν τη βούληση και την αποφασιστικότητα να υπερβαίνουν συμβάσεις – εμπόδια και να καταφεύγουν σε λύσεις με κυρίαρχο γνώμονα το όφελος του λαού τους είναι ηγέτες με ούμπαλα???

Κι εσείς τι σκατά είστε??? Σωστά το είπατε… Σκατά είστε…

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου