Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Ο ΒΡΙΚΟΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΛΑΓΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη για το ενδεχόμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές...

Πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές εδώ και τώρα για το σύνολο του προβλήματος, όπως το επιδιώκει η κυβέρνηση, δεν θεωρείται τώρα δυνατή, εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

«Πρόβλημα δεν αποτελεί μόνο η αδυναμία της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αλλά και η αδυναμία της ΕΕ να...
Γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της περιφέρειάς της και του πυρήνα της, να προωθήσει την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη. Υπάρχουν πολλές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά η ευρωζώνη καρκινοβατεί» υποστηρίζει ο κ. Σημίτης.
Κ. Σημίτης: Αδύνατη αυτή τη στιγμή η πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές
Χαρακτηρίζει «εξωπραγματική» την άποψη ορισμένων πολιτικών κομμάτων, τα οποία, όπως σημειώνει, «θεωρούν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με μονόπλευρη αποδέσμευση της χώρας από τις υποχρεώσεις της προς την ευρωζώνη και με καταγγελία των δανεικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν ανοιχτό το θέμα της παραμονής στην ευρωζώνη».

Ο Κ. Σημίτης επισημαίνει ότι «ηρωική έξοδος χωρίς σοβαρότατες αρνητικές επιδράσεις για τη χώρα και τους πολίτες της θα ήταν μόνο δυνατή, αν η Ελλάδα είχε την αυτάρκεια των ΗΠΑ ή της Κίνας» και προσθέτει: «Η μόνη δυνατή για την Ελλάδα στρατηγική είναι η υποβολή καλά επεξεργασμένων και πειστικών προτάσεων για την υπέρβαση του προβλήματος, η εκπόνηση πολιτικών για την ανάπτυξη με συγχρηματοδότηση της Ένωσης, η εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας και η συνεχής επίμονη διαπραγμάτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου