Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΛΕΟΝ

Η Χρυσή Αυγή παρά τις φωνές, τις σπρωξιές σε δημοσιογράφους και σε τηλεοπτικά συνεργεία, παρά τις απειλές ακόμη και μέσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων είναι ένα “πληγωμένο θηρίο” . Και γι΄ αυτό και επικίνδυνο...
Κάποια κομμάτια του παζλ που είχαν φτιάξει ειδικά εντός των Σωμάτων Ασφαλείας, λένε -γιατί τι να πιστέψεις πια- έχουν μετακινηθεί και δεν αποτελούν πλέον “βραχίονα” της οργάνωσης. Θα το δούμε. Όπως θα δούμε τι θα γίνει από δω και πέρα και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν διέφυγε της προσοχής της κοινής γνώμης ότι...
Οι συμπαραστάτες των χρυσαυγιτών βουλευτών έξω από τη ΓΑΔΑ και τα δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν ελάχιστοι. Αλλά δεν διέφυγαν κι άλλα περίεργα της προσοχής των πολιτών , οι οποίοι έμαθαν πολλά για τη Χρυσή Αυγή αυτές τις ημέρες .
Υπάρχουν βέβαια και πολλές απορίες στις οποίες ο χρόνος θα δώσει απάντηση θέλουμε να πιστεύουμε: από λάθος ή από κάτι άλλο έγινε γνωστό το όνομα του μάρτυρα που κατέθεσε στοιχεία για την οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Μάρτυρας υπο καθεστώς προστασίας τρομάρα μας! Διατάχθηκε κάποια έρευνα; Έγινε κάτι για να διαπιστωθεί πως “ξέφυγε” μια τόσο σημαντική πληροφορία. Το γεγονός είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν πρέπει έτσι απλά να το προσπεράσει η Δικαιοσύνη , η οποία ανεξάρτητη μπορεί να είναι αλλά οφείλει να παραδεχτεί ότι χθες παγωσε την συντριπτική πελιοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης που απο το Σαββατοκύριακο ένοιωθε ανακουφισμένη . Ανεξάρτητη όμως είναι εκείνη ξέρει καλύτερα κι ας ακουγονται ειρωνικά σχόλια που λένε ότι “τελικά ο Λάκης Γαβαλάς ήταν πιο επικίνδυνος”.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι να μην “τσιμπήσει” η ελληνική κοινωνία στις σπασμωδικές κινήσεις του “πληγωμένου θηρίου”. Να μην παρασυρθεί στην οποια όξυνση επιχειρηθεί . Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους αναζητούν γαλήνη κι όχι την ένταση που απλόχερα τους προσφέρουν τα πολιτικά κόμματα. Αυτό ας το κατανοήσει πρώτα απ΄ όλα η κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε λογικές “συνομωσιολογίας” που αναπτύσσονται από χθες περί “συμφωνιών” και άλλων σχετικών σεναρίων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Δημοκρατία σ ΄ αυτή τη χώρα, έστω με πολλά προβλήματα και παθογένειες λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου