Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ - ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΒΡΩΜΙΑ

Και ξαφνικά μας προέκυψε μια ενδοκυβερνητική κόντρα, με αφορμή τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου...

Μονο που πίσω από αυτή την αντιπαράθεση, αυτό που κρύβεται, δε συνιστά ενδιαφέρον ούτε για το εθνικό φρόνημα του Ελληνισμού, που έχει ταπεινωθεί ανεπίτρεπτα με ευθύνη της συγκυβερνητικής "εταιρείας", ούτε βεβαίως το άδολο ενδιαφέρον για τα δημίσια οικονομικά που επικαλείται το συγκυβερνών συνεταιράκι με την πανάκριβη BMW (για να πηγαίνει στη... δουλειά του). Γιατί η αλήθεια - η βρώμικη αλήθεια - που κρύβεται πίσω από αυτή την αντιπαράθεση είναι πως...
Το ΠΑΣΟΚ αφυδάτωσε, απαξίωσε - με διακηρυγμένο στόχο την οριστική τους κατάργηση - τις στρατιωτικές παρελάσεις, όχι από σεβασμό στα δημόσια οικονομικά, αλλά εξ αιτίας της απόλυτης παράδοσής του στο νεοταξίτικο εθνομηδενισμό (βλέπε σχετικές δηλώσεις Διαμαντοπούλου και λοιπών στελεχών του), και η επίκληση των δημόσιων οικονομικών δεν αποτελεί παρά ένα βολικά συγκυριακό άλλοθι, για την προώθηση αυτών των επιλογών. (προφανώς οι συνολικοί χειρισμοί αυτού του κόμματος - ονείδους, στην εξωτερική πολιτική, η μυστική διπλωματία του ΓΑΠ, ακόμη και οι σημερινοί χειρισμοί του Βενιζέλου ως ΥΠΕΞ, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για τις παραπάνω διαπιστώσεις). Από την άλλη...
Η Νέα Δημοκρατία, αυτό που επιχειρεί είναι να συγκαλύψει πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα την απόλυτη ενσωμάτωσή της σ αυτή την εθνικά επικίνδυνη λογική, και για λόγους αποκλειστικά και μόνο συγκυριακής σκοπιμότητας, επιχειρεί να επενδύσει σε επίπλαστες ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις.

Το βέβαιο είναι πως ούτε το εθνικό φρόνημα τονώνεται με συνολικά ταπεινωμενη την εθνική περηφάνια αυτού του λαού, και με πολιτική ηγεσία παραδομένη στην άβυσσο του ενδοτισμού...
Ούτε βεβαίως και η εθνική οικονομία ανακόπτει την ολέθρια διαδρομή της με υποκριτικές ανησυχίες για τα άρματα στην παρέλαση την ίδια στιγμή που σ αυτή τη χώρα τα νοικοκυριά καταστρέφονται... τα σπίτια των ανέργων και των μη εχόντων κατάσχοναι... και 4.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη δολοφονηθεί από την επικίνδυνη πολιτική συμμορία που οδηγεί τον τόπο στην καταστροφή.

Παρουσιάζουμε στη συνέχεια ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ από το ON ALERT, απόλυτα ενδεικτικό για το μέγεθος αυτής της αθλιότητας...

"Επιστροφή στην κανονικότητα τ΄ άρματα στις παρελάσεις" Να το πείτε στους άνεργους αυτό... 

Τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι είναι ορθή η απόφαση εν μέσω οικονομικής κρίσης να ξαναβγάλουμε άρματα μάχης και αεροπλάνα στις παρελάσεις είναι πολλά ,διάφορα και σεβαστά. Όπως και όσων διαφωνούμε .

Θα σταθώ σ΄ ένα από τα επιχειρήματα που το διάβασα στο facebook από εν ενεργεία αξιωματικό. Προσπερνώντας τη θέση ότι “δεν υπάρχει επιπλέον κόστος” -πιθανόν τα άρματα και αεροσκάφη να κινηθούν με ηλιακή ενέργεια- θα σταθώ στο επιχείρημα ότι η παρέλαση με μηχανοκίνητα είναι ένα σημάδι “επιστροφής στη κανονικότητα”!
Ότι είναι σημάδι πως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν δηλαδή!

 

Επιστροφή στην “κανονικότητα” θα είναι η πτώση του δείκτη ανεργίας. Οι άνεργοι που θα πάνε στη παρέλαση μπορεί -κάποιοι- να περάσουν ωραία με τα Leopard και τα F 16 , αλλά θα δουν τη παρέλαση χωρίς τα παιδιά τους να έχουν ούτε σημαιάκι να κουνήσουν. Γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε γι΄ αυτό.
 

Επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι τα δημόσια σχολεία να λειτουργούν όλα την ημέρα έναρξης του σχολικού έτους. Κι όχι ένα,δύο, τρεις μήνες μετά να αρχίσουν να υπολειτουργούν. Επίσης να έχουν βιβλία για τους μαθητές τους κι όχι φωτοτυπίες.
Επιστροφή στην πραγματικότητα είναι να μην χρειάζεται να πληρώνεις 25 ευρώ για να περάσεις τη πόρτα δημόσιου νοσοκομείου. Γιατί το ΄χεις πληρώσει πολλά χρόνια τωρα χρυσάφι.

Επιστροφή στην κανονικότητα είναι να ξέρεις ότι στις 30 του μήνα θα πληρωθείς όπως λέει η λογική. Και ότι θα πάρεις τον μισθό που είχες συμφωνήσει κι όχι έναντι ή μειωμένο μισθό επειδή “ηρθε νέο κύμα περικοπών”.

 

Επιστροφή στην κανονικότητα είναι να μπορεί ένα νέο ζευγάρι να κάνει παιδί χωρίς να σκέφτεται πως θα το ταϊσει.
Αυτά και άλλα πολλά ,πάρα πολλά είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Όταν θα γίνουν και ο κόσμος θα έχει λύσει βασικά του προβλήματα να βγάλουμε στις παρελάσεις και άρματα και αεροπλάνα και ελικόπτερα και ότι άλλο έχουμε.

Μέχρι τότε όσοι ακόμη έχουμε δουλειά, εισόδημα και μια ζωή είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε πρώτα όλους αυτούς που δεν έχουν τίποτα απ΄ αυτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου