Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ

Οργή, θυμός και απορία. Αυτά είναι τα συναισθήματα των περιοίκων της οδού Μοναστηρίου απέναντι από τον σταθμό του ΟΣΕ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το πάρκο που βρίσκεται εκεί θα ονομαστεί πλατεία Δυρραχίου... 

Σε λίγο καιρό, εκεί όπου σήμερα κυματίζουν δύο σημαίες, μία γαλανόλευκη και μία με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα βρίσκεται και μια τρίτη, αυτή της Αλβανίας!
«Θα πάρουμε στο κυνήγι τον Μπουτάρη με τα ρόπαλα, γελάει ο κόσμος» είναι η πρώτη αντίδραση των περισσότερων περιοίκων, οι οποίοι...
Κάνουν λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» του δημάρχου, ενώ λένε ότι δεν τους ενημέρωσε κανείς!
Οπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον αδελφοποιημένο δήμο Δυρραχίου στην Αλβανία, η διοίκηση Μπουτάρη αποφάσισε να ονομάσει το συγκεκριμένο πάρκο πλατεία Δυρραχίου, όπου, με τη χορηγία του αλβανικού δήμου, θα τοποθετηθούν μια μαρμάρινη στήλη, μια μεταλλική πινακίδα που θα γράφει «πάρκο Δυρραχίου» και, άγνωστο για ποιον λόγο, μια μεταλλική άγκυρα! Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο σε συνάντηση του Γ. Μπουτάρη με τον ομόλογό του Β. Ντάκο.

«Είμαστε εξοργισμένοι με τον Μπουτάρη και τη διοίκηση του δήμου. Πήγαν στην Αλβανία να κάνουν πλατεία Θεσσαλονίκης; Είναι δυνατόν να δίνουμε ονόματα σε πλατείες για κάθε ξένο πολίτη που έρχεται να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη; Τι θα ακολουθήσει, πλατεία Σκοπίων μήπως;» λέει στη «δημοκρατία» εξοργισμένος ο κάτοικος της περιοχής Χρήστος Πρέτσος.

Από την πλευρά του,ο καταστηματάρχης Αντώνης Φρατζανάς αναφέρει ότι «μας προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από πελάτες που περνούν τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, θεωρούν ότι ο Μπουτάρης λειτουργεί με πολιτική σκοπιμότητα και προβαίνει σε αυτή την πρωτοφανή ενέργεια. Υπάρχει πολύς κόσμος, απ' όσο συναναστρέφομαι στη γειτονιά, που έχει εναντιωθεί στην ονομασία του πάρκου». Οπως αναφέρει ο ίδιος, δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον δήμο το διάστημα που πέρασε.

«Θα κυνηγήσουμε τον Μπουτάρη με ρόπαλα! Με αυτή την ενέργεια, σε μια περιοχή όπου το αλβανικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ουσιαστικά δίνει... πάτημα να λένε ότι εδώ είναι Αλβανία και όχι Ελλάδα! Από την ώρα που εξελέγη, ο Μπουτάρης ασχολείται συνέχεια με την ονοματολογία δρόμων. Δεν κοιτάει που οι γειτονιές μας πνίγονται από τα σκουπίδια» τονίζει αναστατωμένη η καταστηματάρχης Ελένη Καραμανίδου.

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου