Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εισήγηση κόλαφο προς το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, στη σημερινή (17/10) εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας που υπέβαλε η ΟΙΕΛΕ κατά της διαβόητης «εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου», με την οποία αποσύρεται η εποπτεία του Υπ. Παιδείας από την ιδιωτική εκπαίδευση και μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας...

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων να κερδίσουν ακόμη περισσότερα μέσω της δραματικής μείωσης των αποζημιώσεων και της μαζικής αντικατάστασης παλαιών εκπαιδευτικών από νέους των 600 ευρώ.
Ο εισηγητής του ΣτΕ πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή προστίμου στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς...
Δεν κατατέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η εν λόγω εγκύκλιος είναι «μνημονιακή υποχρέωση», παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν από το Συμβούλιο.
Η ΟΙΕΛΕ, στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε, αναφέρει ότι «ο ισχυρισμός του υπουργού περί μνημονιακής υποχρέωσης κατέπεσε» και τον καλεί σε άμεση παραίτηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ έχει ως εξής:
"Πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή του τόπου ταπείνωση υπέστη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε δικαστική αίθουσα. Στη σημερινή εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ κατά της περιβόητης εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που επιχειρεί να αποσύρει την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις, ο εισηγητής της υπόθεσης πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή προστίμου στο Υπουργείο Παιδείας (συνημμένο), επειδή οι υπηρεσίες του δεν κατέθεσαν στοιχεία, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν από το ΣτΕ, που να αποδεικνύουν ότι η εγκύκλιος ήταν μνημονιακή υποχρέωση.

Οι δύο νομικοί παραστάτες του Υπουργού, ο κ. Κανιούρας (αντιπρόεδρος του ΝΣΚ στο Υπουργείο Παιδείας) και ο κ. Σινάνης (Πάρεδρος του ΝΣΚ) απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και ότι το παρόν εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κρίνεται «παράλογα προστατευτικό»!
Επομένως, κατέπεσε ο μέχρι σήμερα ισχυρισμός του κ. Αρβανιτόπουλου ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση έναντι των δανειστών και αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας έναντι των σχολαρχών. Μετά από τη νομική αυτή εξέλιξη η ΟΙΕΛΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος νομοθετεί κατ΄ εντολήν τρίτων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, άρα είναι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, να διασώσει την προσωπική και πολιτική του αξιοπρέπεια και να παραιτηθεί."

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΕΙ: ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Εξώδικο κατέθεσε την Πέμπτη (17/10) η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) προς τους συναρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με την οποία ζητούν την αναστολή των προθεσμιών που έχουν τεθεί για την απογραφή τους αλλά και της ποινής της αργίας που έχει ορισθεί αν δεν τηρηθούν αυτές καθώς θίγεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην απεργία.
Οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες των Πανεπιστημίων της χώρας βρίσκονται για έκτη εβδομάδα σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο βάρβαρο μέτρο της διαθεσιμότητας, η οποία απειλεί να πετάξει στο δρόμο και την ανεργία 1.349 εργαζόμενους! Αύριο Παρασκευή, θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων προκειμένου να καθορισουν την περαιτέρω στάση τους (σ.σ. διαβάστε στο τέλος ολόκληρο το κείμενο του εξώδικου).

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ
Προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδωσε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής.
Οι διερευνώμενες ποινικές ευθύνες αφορούν την άρνησή τους να συντάξουν καταλόγους με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων.
Της εισαγγελικής παρέμβασης, προηγήθηκε -πριν από δύο εβδομάδες- έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητούσε τη συνδρομή του ανώτατου δικαστηρίου προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα. Την ίδια παραγγελία είχε κοινοποιήσει ο υπουργός στις εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας (στις έδρες των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος με έγγραφό του προς τη διοίκηση του ΑΠΘ, ζήτησε να μάθει γιατί δεν αποστέλλονται στον ΑΣΕΠ οι κατάλογοι με τα προσόντα των υπό διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΠΡΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, ΔΕΝΔΙΑ
Δύο επιστολές σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων έστειλε σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών . Θεοδ. Πελεγρίνης προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, την οποία και κοινοποίησε προς τους συναρμόδιους υπουργούς κκ. Κ. Αρβανιτόπουλο και Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια.
Στην πρώτη επιστολή ο κ. Πελεγρίνης ζητάει από τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν σε αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας «για εύλογο χρόνο, ώστε σε συνθήκες καταλλαγής, αξιοκρατίας και ηρεμίας να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο και να αποκατασταθεί πλήρως και σε όλο της το εύρος η ακαδημαϊκή λειτουργία, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου».
Παράλληλα στην επιστολή του προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως «εφιστά την προσοχή στο φλέγον ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης των εγκαταστάσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εφόσον υλοποιηθεί όπως έχει σχεδιασθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς τίθεται σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό φύλαξης του Πανεπιστημίου Αθηνών».

ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου