Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΧΑ ΤΟΥΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ...

της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΜΥΡΝΗ

Όσοι νόμισαν ότι η κυβέρνηση έκανε κινήσεις εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν παρά να δουν τα τηλεοπτικά κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ και ειδικά τα ωριαία επικά δελτία τους. Πρωταγωνιστής, πλέον, των τηλεοπτικών καναλιών είναι ένας: η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο επίκεντρο, όπου προβάλλεται, με κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση ή δραστηριότητα της ίδιας και των στελεχών της και όλα τα άλλα περιστρέφονται γύρω της. Η επίκληση ότι η παρουσίαση της νεοναζιστικής οργάνωσης γίνεται...
Με δυσφημιστικό τρόπο, είναι απολύτως παραπλανητική και υποκριτική. Διότι η Χρυσή Αυγή προβάλλει, έτσι, όλα όσα πράττει, ενώ περνάει, ταυτόχρονα, στον πυρήνα των αντιπαραθέσεων. Όσο για τη δυσφήμιση, η επίκριση από τα κανάλια, μάλλον, συνιστά ένα είδος ιδιόμορφης διαφήμισης.
Τα κανάλια «παίζουν» τη Χρυσή Αυγή γιατί υποτίθεται ή ίσως, πράγματι, «πουλάει» και το «θέαμα» κόβει νούμερα στο μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Παίζουν, όμως, Χρυσή Αυγή και για άλλους πρόσθετους αλλά ανομολόγητους λόγους.
Πρώτον: Διότι θεωρούν, ίσως, ότι με την αντι-χρυσαυγίτικη στάση τους, εξαγνίζονται, αποκτούν αντιφασιστικά ένσημα και αναβαπτίζονται στη συγκατάθεση της δημοκρατικής κοινής γνώμης από την οποία είχαν ξεκοπεί για χρόνια.
Δεύτερον: Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι από τα πράγματα Χρυσή ευκαιρία για να σκεπαστούν τα εφιαλτικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές.

Φάτε, λοιπόν, χρυσαυγίτικο υπερθέαμα και θέσετε σε δεύτερη μοίρα το πρόβλημα που έφερε τη χώρα στη σημερινή εξαθλίωση και τραγωδία: τη μνημονιακή λεηλασία που κλιμακώνεται.

Τη Δευτέρα (7/10) κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο ενός νέου βαθύτατα αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2014 και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα νέα μέτρα που θα πρέπει να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό των περίπου 5 δισ.
Η Τρόικα δεν εγκρίνει τη δόση του 1 δισ., αν δεν γίνει δεκτό το «λουκέτο» και οι μαζικές απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, όπως και αν δεν κλείσει ο βάρβαρος ενιαίος φόρος ακινήτων και το πακέτο των απολύσεων, ενώ σε άμεσες περικοπές οδηγούνται επικουρικά και εφάπαξ.
Όλα τούτα, όμως, έχουν χαθεί από την επικαιρότητα, όπως έχουν χαθεί τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις, οι 900 που μένουν στο δρόμο από τη Sprider, τα νέα ρεκόρ της ανεργίας και κυρίως το επερχόμενο τρίτο μνημόνιο.
Η επιχείρηση της ΝΔ κατά της «Χρυσής Αυγής» κατασκεύασε για το σύστημα ένα τεχνητό αντίπαλο, προνομιακό για τη ΝΔ και τα κανάλια, ενώ οι αντιφατικές κυβερνητικές ενέργειες, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα ευνοϊκές για την περαιτέρω κλιμάκωση της δράσης της ΧΑ.

Αίφνης, η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) θα μπορεί να εμφανίζεται διωκόμενη στη φυλακή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της κοινοβουλευτικής της ομάδας θα οργιάζει εντός και εκτός Βουλής με προνομιακή τηλεοπτική προβολή.
Είναι προφανές ότι έχουμε μπει σε ένα νέο σκηνικό πολύ πιο δυσμενές και σύνθετο από το προηγούμενο. Η πρόκληση για την Αριστερά είναι κάτι παραπάνω από ιστορική.
Και η αντιμετώπιση τέτοιων ιστορικών προκλήσεων απαιτούν μεγάλη ανασύνταξη και νέους προσανατολισμούς από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς. Γίνεται, όμως, αυτό κατανοητό;

Ή στην Αριστερά όλες οι δυνάμεις της, με τον τρόπο της η κάθε μία, κινούνται στο δικό τους «κόσμο», οχυρωμένες στις δικές τους «ιδιαιτερότητες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου