Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΓΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ??? ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΥΡΙΕ

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, βρίσκεται στο στόχαστρο των Ευρωπαίων πολιτών...

Στη Λαμπεντούζα τον είπαν δολοφόνο, στη Λιέγη του πέταξαν αυγά. Όλα συνέβησαν σε ένα debate για το μέλλον της Ευρώπης στη Λιέγη, την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το Europa Press. Τα αυγά στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πέταξαν δυο νεαροί που βρίσκονταν στην αίθουσα. Δεν...
Kατάφεραν να τον πετύχουν, ούτε εκείνον ούτε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς που ήταν μαζί του στη σκηνή.

Άφησαν όμως έναν μεγάλο λεκέ στη σκηνή όπου διεξαγόταν το debate, στο πλαίσιο του Debating Europe, μιας σειράς συναντήσεων με Ευρωπαίους πολίτες. Το 2013 έχει ανακηρυχθεί σε «Έτος Πολιτών» ενόψει και των ευρωεκλογών του 2014.

Σύμφωνα με το euractiv.com, το περιστατικό συνέβη την πρώτη ώρα του debate, όταν δόθηκε ο λόγος στους δυο νεαρούς.

Ο πρώτος, ένας νεαρός, είπε στον Μπαρόζο, πως σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 95% των Ευρωπαίων πολιτών απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας και οι φωνές τους δεν ακούγονται.

Στη συνέχεια, μια νεαρή κοπέλα, πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν πως είναι υπεύθυνος για το «οχυρό Ευρώπη», που προκαλεί θανάτους μεταναστών.


Οι διοργανωτές προσπάθησαν να παρέμβουν, λέγοντας τους νεαρούς πως κανονικά θα έπρεπε να κάνουν ερωτήσεις. Αλλά ο Μπαρόζο ζήτησε να συνεχίσουν. «Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας της πολιτικής ελεύθερου εμπορίου», είπε ο νεαρός. Και όταν τα μικρόφωνα απομακρύνθηκαν και από τους δυο, εκείνοι πέταξαν τα αυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου