Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΑΓΗΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ - ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση όπλων από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Α. Πάλλη και οι σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και το βαρύ οπλοστάσιο της νεοναζιστικής οργάνωσης... 

Στο οποίο γίνεται αναφορά στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα και αναζητούν οι αρχές. Σημειώνεται πως στις ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού Έντουαρντ Στέισι είχε καταγγείλει στις εισαγγελικές αρχές τον καταζητούμενο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, αναφέροντας πως διακινούσε όπλα και με νέα του αναφορά στον Άρειο Πάγο, στις αρχές της εβδομάδας, τον συνδέει με το βαρύ οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Eντουρντ Στέισι σε σχετική αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις αρχές τςη εβδομάδας ζητεί να συσχετισθεί με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή η κατάθεση που είχε δώσει ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με αποθήκευση 4.000 όπλων στο Κορωπί. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα...
Πρώην συνεργάτη των Πάλλη και Ρέστη, τα όπλα βρίσκονταν σε εγκαταστάσεις του καταζητούμενου επιχειρηματία Αν. Πάλλη. Σε έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Έντουαρντ Στέισι γράφει: «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».

Υπενθυμίζεται πως ο Πάλλης μαζί με τρία ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας αστυνομικός, κατηγορούνται για την κακουργηματική αρπαγή του Εντουαρντ Στέισι, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης. Ο Πάλλης κατηγορείται και για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτωρα Ρέστη.

  Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην κατοικία του Αν. Πάλλη καθώς και στις εγκαταστάσεις που είχε στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, οι αστυνομικές αρχές δεν εντόπισαν αυτά τα όπλα, αλλά, σύμφωνα με την Καθημερινή, σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή 70 όπλων, τα οποία ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διαπιστώθηκε κατά τις έρευνες ότι δεν είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ. Η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Η σχετική αναφορά αναμένεται να δοθεί στον Χ. Βουρλιώτη (που αυτές τις ημέρες δεν βρίσκεται στην Εισαγγελία), αφού στο πόρισμά του για την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση έχει κάνει λόγο για διάφορα όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε εκπαιδεύσεις μελών της ΧΑ και τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας στο πόρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου