Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΕΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ

Οι σχολικοί φύλακες της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει μια επική πορεία. Οι σκέψεις όλων μας είναι συνεχώς μαζί τους...

Φωτογραφία

Η Χρυσαυγειάδα μπορεί να έχει καταπιεί τα πάντα στο διάβα της, αλλά η μαχόμενη κοινωνία δίνει τις δικές της μάχες, στο δικό της Γολγοθά για τη ζωή και το μεροκάματο, για το δικαίωμα στη δουλειά. Οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες της Θεσσαλονίκης,  πορεύονται την Εθνική οδό από το περασμένο Σάββατο με προορισμό την Αθήνα. Μια πορεία αξιοπρέπειας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αντιμέτωπη με...
Δυσκολίες, με προβλήματα και εμπόδια, κυρίως όμως αντιμέτωπη με τη σιωπή των ΜΜΕ, που εμπορεύονται τρόμο, ναζισμό και κάλπικη υποσχεσιολογία.

Φωτογραφία

Φωτογραφία
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία αποφασιστικότητας και αγώνα, που διδάσκει αξιοπρέπεια ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ένα πολιτικό σύστημα υποταγμένο στις εντολές της κατοχικής διοίκησης, αδιάφορο για την κοινωνία που δολοφονείται καθημερινά με τον πιο αδίστακτο τρόπο.

Φωτογραφία

Οι πεζοπόροι απολυμένοι, ανδρες και γυναίκες, βρίσκοντια ήδη αυτή τη στιγμή στον κόμβο του Κιλελέρ. 



Ο πρόεδρος της κοινότητας στο Νέο Περιβόλι, παραχώρησε το χώρο που προορίζεται για λαογραφικό μουσείο για τη σημερινή τους διανυκτέρευση.

Φωτογραφία

Φωτογραφία
Η πορεία συνεχίζεται και μια κρυφή ελπίδα δίνει καθημερινά τον τόνο για τα επόμενα βήματά τους: "Περιμένουμε από τους συναδέλφους των Αθηνών που έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα κέντρα των αποφάσεων να τους έχουν καλά νέα με την άφιξη τους στην Αθήνα. Ο καιρός περνάει...."...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου