Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΤΡΟΜΠΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ - ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ

Η Βιοχάλκο: Απορροφάται από τη βελγική θυγατρική - Βιοχάλκο ενημερώνει ότι το διοικητικό της συμβούλιο και το δ.σ. της θυγατρικής της εταιρίας συμμετοχών Viohalco S.A. με έδρα το Βέλγιο, αποφάσισαν την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη...

Ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 30η/6/2013, ενώ η συγχώνευση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την λογιστική αξία των συγχωνευομένων εταιριών και τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30/6/2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 772 του Βελγικού Κώδικα Εταιριών και του ελληνικού νόμου 3777/2009 για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κατ' εφαρμογή της οδηγίας 2005/56/ΕΚ σχετικά με τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών. Στη συνέχεια η απορροφώσα Viohalco S.A. θα απορροφήσει και...
Την εταιρία Cofidin S.A., επίσης εταιρία συμμετοχών με έδρα το Βέλγιο και μέτοχο κατά 13,3% της απορροφώμενης ελληνικής εταιρίας Βιοχάλκο.
Συνεπεία της ολοκλήρωσης των παραπάνω συγχωνεύσεων, οι μέτοχοι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με εισηγμένες μετοχές της απορροφώσας Viohalco S.A. που θα είναι διαπραγματεύσιμες στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών. H σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε 1 μετοχή της Viohalco S.A. για κάθε 1 μετοχή της Βιοχάλκο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με την αναδιάρθρωση σκοπείται η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της Βιοχάλκο, η αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και η δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου