Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑ)χλα)ΜΑΡΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σύμφωνα με την προπαγάνδα της 4ης Αυγούστου, ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν ο «Πρώτος Εργάτης» και ο «Πρώτος Αγρότης»... 
 
Σήμερα η φιλομνημονιακή προπαγάνδα διαφημίζει τον Αντώνη Σαμαρά σαν «Πρώτο Αντιφασίστα», υποστηρίζοντας ότι αυτός πρώτος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «νεοναζιστικό κόμμα», ενώ έχει αποκηρύξει τη ρατσιστική και εθνικιστική ρητορεία της.
 
Σαν ένα μεγάλο αντιφασιστικό πλυντήριο λειτούργησε αυτή την εβδομάδα η τηλεόραση. Δημοσιογράφοι τηλεαστέρες, που μέχρι χθες χαριεντίζονταν με τη φασιστική οργάνωση, που καλούσαν τους βουλευτές της στις...
Εκπομπές τους για να κάνουν «πολιτισμένο διάλογο» μαζί τους ή ανακάλυπταν το «σοβαρό τμήμα» της Χρυσής Αυγής, τώρα ανατριχιάζουν μπροστά στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδικάζουν τη βία και την ένταση και επαναλαμβάνουν, σε διάφορες «αντι-φα» παραλλαγές, τη θλιβερή θεωρία των δύο άκρων.
 
Κάποτε ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο Μάριο Σοάρες, είχε πει: «Οι συντηρητικοί είναι ο αντίπαλός μας, αλλά οι κομμουνιστές είναι ο εχθρός μας». Σήμερα η ΝΔ διαπιστώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο αντίπαλός της, καθώς της στερεί ψήφους και υποσκάπτει το κύρος της, όμως ο εχθρός της είναι ο λαός που αντιστέκεται ή μπορεί να αντισταθεί. Εχθρός της είναι η λαϊκή, η εργατική χειραφέτηση. Η χειραφέτηση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, του φόβου, της φτώχειας, της αμάθειας.
 
Σήμερα οι αριστεροί δεν διώκονται – τουλάχιστον με τη μορφή που έπαιρναν οι διώξεις τα πέτρινα χρόνια. Διώκεται όμως ό,τι πηγαίνει ή μπορεί να πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής. Αν «ο ύπνος της Λογικής γεννάει τέρατα», σύμφωνα με τo γνωστό χαρακτικό του Γκόγια, σήμερα ο εφιάλτης της ζωής (η φτώχεια, η ανεργία) γεννάει τέρατα μες στο μυαλό, στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Κι αυτοί που κατάντησαν τη ζωή των πολλών εφιάλτη δεν έχουν ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να κλαψουρίζουν για τα τέρατα που οι ίδιοι έχουν σπείρει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου