Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Για όσα γίνονται στην Ελλάδα, ισχύει απολύτως η φράση του μεγάλου Γάλλου γενετιστή Ζακάρ: «Το κυριότερο εμπόδιο για να αντιληφθούμε την πραγματικότητα είναι τα όρια της φαντασίας μας»... 

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αξίζει να σημειώσουμε ενδεικτικά την κατεδάφιση του υποτυπώδους και προβληματικού κοινωνικού κράτους που δημιουργήθηκε αρχίζοντας με τις μεταρρυθμίσεις του Βενιζέλου το 1919, προχωρώντας στην ίδρυση του ΙΚΑ από τον Μεταξά και φτάνοντας στο ΕΣΥ και την όλη αναδιανεμητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ μετά το 1981 – έστω και στηριγμένη σε σαθρά θεμέλια. Σε τρία χρόνια, ο ελληνικός λαός έχασε σχεδόν τα κοινωνικά επιτεύγματα ενός αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι...
Ακόμα το σύστημα υγείας και ασφάλισης της χώρας, στενάζοντας και αγκομαχώντας, λειτουργεί υποτυπωδώς – το οικοδόμημα ανατινάχτηκε, αλλά δεν έπεσε ακόμα. Όταν πέσει, θα διαπιστώσουμε την ακριβή έκταση της καταστροφής.

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σιτίζονται σε συσσίτια, χιλιάδες σπρώχνονται στην αυτοκτονία ή χάνουν τη ζωή τους από πλημμελή περίθαλψη, το γενικό επίπεδο υγείας του πληθυσμού επιδεινώνεται, η κατάθλιψη παίρνει μαζικό χαρακτήρα. Διεξάγεται συστηματική προσπάθεια απόκρυψης της κοινωνικής πραγματικότητας, που ομολόγησε, άλλωστε, ανενδοίαστα, το ΕΣΡ εντέλλοντας τα Μέσα να μην προβάλλουν εικόνες κοινωνικής αθλιότητας.

Όταν έγινε η «τρομοκρατική επίθεση» με δύο νεκρούς στη Βοστώνη, το θέμα κυριάρχησε στα ελληνικά ΜΜΕ και όλα τα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης – υποβάλλοντας σέβη στην «Πρεσβεία». Πέρασε όμως στα «ψιλά» η αυτοκτονία οχτώ Ελλήνων το προηγηθέν Σαββατοκύριακο, μεταξύ τους και μιας κοπελίτσας είκοσι χρόνων που αυτοπυρπολήθηκε. Το «πρόγραμμα χειραγώγησης» του ελληνικού λαού περιλαμβάνει και το πιο ύπουλο κομμάτι που είναι η εξοικείωση και αποδοχή της οργανωμένης φρίκης, είδος εκπαίδευσης των ανθρώπων να αποδεχτούν σταδιακά τη μετατροπή τους σε δούλους και ζώα και της χώρας σε καταστρεφόμενη αποικία χρέους, με μηχανισμούς που περιγράφουν συγγραφείς όπως οι Κάφκα και Όργουελ.

Δεν θα συνεχίσουμε. Ο κατάλογος των επιπτώσεων της ασκηθείσης πολιτικής είναι ατελείωτος, η Ελλάδα διαθέτει σήμερα πολύ χειρότερο κράτος από το 2009, οι κοινωνικές ανισότητες εκτινάχθηκαν, καταστράφηκε κάθε έννοια κοινωνικής, άρα και εθνικής συνοχής, η ίδια η ιδέα του κράτους και του έθνους, ολοένα και μεγαλύτερες μάζες ενεργών, δυναμικών και μορφωμένων νέων εγκαταλείπουν τη χώρα, οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» μοιάζουν όλο και περισσότερο με δράση «σχιζοφρενούς δολοφόνου με το πριόνι». 
Με ευθύνη πρωτίστως των ίδιων των Ελλήνων πολιτικών, ενεργούντων ως οργάνων του διεθνούς συστήματος που επιτίθεται στον ελληνικό λαό και στις χώρες του, κατέστη πολιτικά αποδεκτή η –αδιανόητη προ τριών ετών– δυνατότητα εκδίωξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή/και την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου