Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ» - ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ EUROGROUP ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 - 
ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ...

Η θλιβερή είδηση από την Πορτογαλία, όπου το Eurogroup, δια του επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ, απέρριψε μετ’ επαίνων το αίτημα της Λισαβόνας να χαλαρώσει τον πνιγηρό στόχο για τη μείωση του ελλείμματος του 2014, είναι άκρως διδακτική για τις «νεοαποικίες» του Νότου, που έχουν περιπέσει στα νύχια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ (Τρόικας). Το θλιβερό δίδαγμα της απόρριψης έρχεται να επιβεβαιώσει ότι...
Συνιστούν αυταπάτες οι απόψεις που εκφέρονται στη χώρα μας για τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με στόχο ένα «καλό» ή «χαλαρό» μνημόνιο και μια «συμφωνημένη» διαγραφή χρέους. Κι αυτό όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει «καλό» και «κακό» μνημόνιο ή γιατί το χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο με «κούρεμα» ενός μέρους του αλλά και γιατί η γραμμή της αδιάλλακτης εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής συνιστά αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή των κυρίαρχων της ΕΕ, ιδίως του Γερμανικού κατεστημένου.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να είναι έτοιμη και να έχει προετοιμάσει το λαό για μια μεγάλη αλλά αναγκαία σύγκρουση με αμετάθετο στόχο την χωρίς όρους και άμεση ακύρωση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους με όπλο τη στάση πληρωμών και ένα μεγάλο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Και αυτό γιατί δίχως την ακύρωση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους, που το πιθανότερο θα είναι τελικά μονομερής, δεν μπορεί ο τόπος να αποκτήσει τις απαραίτητες ανάσες, προκειμένου να εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα σοσιαλιστικού ορίζοντα.

Αυτήν την ώρα των επερχόμενων μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και μπροστά σε πιθανότατες ραγδαίες εξελίξεις, τίποτα δεν είναι πιο απαραίτητο και επείγον για την Αριστερά από το να αποσαφηνίσει πλήρως και να ριζοσπαστικοποιήσει τους στόχους της και παράλληλα να εργαστεί από κοινού και πυρετωδώς για τη διαμόρφωση στις γειτονιές, στις επιχειρήσεις, στις υπηρεσίες, στην εκπαίδευση, παντού, λαϊκές ενωτικές αγωνιστικές επιτροπές. Λαϊκές επιτροπές αγώνα για τα μεγάλα λαϊκά αιτήματα σε κάθε χώρο και ενιαίο συντονισμένο κίνημα για την προοδευτική ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και εκλογές, που θα αναδείξουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Λαϊκές επιτροπές που μετά την κυβέρνηση της Αριστεράς, θα τη στηρίζουν, θα την ελέγχουν και θα προωθούν το πρόγραμμά της ενάντια στις αντιστάσεις και τις πιέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου