Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΠΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Η αντίσταση της Συρίας εναντίον του αποικιακού πόλεμου, ο οποίος την στοχεύει εδώ και δυόμιση χρόνια, άνοιξε το δρόμο για νέες διεθνείς ισορροπίες που θα μπορούσαν να απαλλάξουν τον κόσμο από την αμερικανο-σιωνιστική ηγεμονία...

Στηριζόμενοι σε αυτή την αντίσταση, οι συνέταιροι και φίλοι της Συρίας άρχισαν να θέσουν τα θεμέλια για νέες σχέσεις στις περιφερειακή και διεθνή σκηνές, ένα τέταρτο του αιώνα μετά τη μετατροπή των Ηνωμένων Εθνών σε εργαλείο των ΗΠΑ . 

Το σχέδιο της επίθεσης κατά της Συρίας, με το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς εναντίον του λαού του, έφερε τον κόσμο σε σταυροδρόμι. 
Είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες καταφέρουν να ανανεώσουν την ολική ηγεμονία τους και να υποτάξουν όλες τις αναδυόμενες δυνάμεις, είτε...
Θα χριστεί μια νέα παγκόσμια τάξη, χάρη στην επική αντίσταση του συριακού κράτους, του στρατού και του λαού του, υπό τη καθοδήγηση του Πρόεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που έγινε το σύμβολο της άρνησης της ξένης υποβολής και του ηγέτη προσηλωμένου, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του, στην ανεξαρτησία της χώρας του.
 
Το πρόσχημα των χημικών όπλων δεν κατάφερε να πείσει τις δυτικές κοινές γνώμες για την σχετικότητα μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας.
Η Ρωσία και το Ιράν αποσυναρμολόγησαν τα επιχειρήματα των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη χρήση δηλητηριωδών αερίων από τον κυβερνητικό συριακό στρατό.   Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε για το θέμα: «Οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται στην επίθεση και έχουν κυκλώσει  την αντιπολίτευση σε πολλές περιοχές. Υπό αυτές τις συνθήκες, να παρέχεις μια τέτοια δικαιολογία σε εκείνους που καλούν για ένοπλη επέμβαση θα ήταν απόλυτη ανοησία. Η παρακολούθηση οποιασδήποτε συνομιλίας δεν μπορεί να είναι η βάση για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους». 

Φυσικά, η Δύση προσπαθεί να καταπνίξει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της ανταποκρίτριας του Associated Press (AP) στην Ιορδανία, Galvak Dale, η οποία δημοσίευσε μια έρευνα με τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία από Σύρους αντάρτες, που αναγνωρίζουν ότι ένα λάθος χειρισμού από μέρος τους σε τοξικό αέριο που δόθηκε από τη Σαουδική Αραβία, είναι η προέλευση της χημικής καταστροφής της 21ης  Αυγούστου, στην ανατολική Ghouta. 

Η αντίσταση της Συρίας, η αμέριστη υποστήριξη των συμμάχων της, και ο φόβος μιας ισχυρής ανταπάντησης, φόβισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Είναι λοιπόν ένας «αδύναμος» Μπαράκ Ομπάμα, όπως τον περιέγραψαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, «διστακτικός και υπό σύγχυση», όπως τον χαρακτήρισε ο Σύρος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Faisal Moqdad, που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, την αναβολή της επίθεσης εναντίον της Συρίας. 

Εγκαταλειμμένος από τους στενότερους συμμάχους του, ανίκανος να σχηματίσει μια διεθνή συμμαχία, ο Ομπάμα έριξε την μπάλα στο γήπεδο του Κογκρέσου, αποφασίζοντας να του ζητήσει την άδεια πριν από κάθε επίθεση εναντίον της Συρίας. Το Κογκρέσο, κάτω από τη πίεση της κοινής γνώμης (80 έως 90% των Αμερικανών αντιτίθενται σε κάθε επέμβαση της χώρας τους στη Συρία), ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα του Προέδρου από τις 9 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, οι εκλογείς άφησαν στον Ομπάμα αρκετό χρόνο για να βρει έναν τρόπο για να βγει από τη παγίδα στην οποία ο ίδιος πιάστηκε. 
Θα προσπαθήσει να βρει μια λύση με τον Πούτιν στο G20 στην Αγία Πετρούπολη στις 4 Σεπτεμβρίου. 

Όποια όμως και να είναι η απόφαση του Κογκρέσου, η Συρία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της. 
Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ το επιβεβαίωσε και πάλι την Κυριακή. 
«Η Συρία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξωτερική επίθεση, είπε σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από το συριακό πρακτορείο Sana. Χάρη της αντίστασης του λαού και του στρατού της συνεχίζει να συσσωρεύει τις νίκες μέχρι την επιστροφή της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα».
 
Από την πλευρά του, ο Faisal al-Mokdad εκτίμησε ότι «το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρέπει να επιδείξει σοφία (...) Οι ισχυρισμοί για τη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία δεν έχουν καμία βάση», επανέλαβε, εκτιμώντας ότι ο Ομπάμα ήταν «σαφώς διστακτικός, σε σύγχυση και απογοητευμένος όταν μίλαγε  (το Σάββατο)», διότι «κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη επίθεση». 
Ο κ. Moqdad επιτέθηκε και στη γαλλική κυβέρνηση, τον μόνο υποστηρικτή της επίθεσης εναντίον της Συρίας μετά την αποστασία της Βρετανίας, του Καναδά και άλλων συμμάχων της Ουάσινγκτον. 
«Οι Γάλλοι πολιτικοί έχουν εξαπατήσει το γαλλικό λαό και συμπεριφέρονται ανεύθυνα. Παραποίησαν τα γεγονότα και υποστηρίζουν οργανώσεις όπως την Αλ-Κάιντα», τόνισε. 

Ο επικεφαλής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε, από τη πλευρά του, για τις συνέπειες μιας αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. 
«Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι μια στρατιωτική επέμβαση θα περιοριστεί εντός των συνόρων της Συρίας είναι μια ψευδαίσθηση. Θα προκαλέσει αντιδράσεις πέρα από αυτή τη χώρα», δήλωσε ο διοικητής Mohammad Ali Jafari, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. 

Η Συρία είναι το φρούριο της Αραβικότητας και ο Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι ο υπερασπιστής του λάβαρου της. 
Καμία απειλή δεν θα καταφέρει να σπάσει τη θέλησή του. Θα είναι πάντα το σύμβολο των ελεύθερων ανθρώπων, πρόθυμος να θυσιάσει τα πάντα για να διατηρήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας του εναντίον των αποικιοκρατών εισβολέων και των αραβικών οπισθοδρομικών καθεστώτων, τα οποία μεταφέρουν τη σκοταδιστική σκέψη. 
Η αντίσταση θα σημάνει τη διάλυση της μονομερούς ηγεμονίας των ΗΠΑ και θα αναδείξει έναν πολυπολικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου