Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ??? ΣΤΟ REAL ESTATE ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ???

Ετοιμος να ξεσηκώσει τον λαό, αν διαπιστώσει ότι οδηγείται στην πείνα, είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», υψώνει παντιέρα... ράσα και δηλώνει ότι έχει ηθική υποχρέωση να καλέσει τον κόσμο σε επανάσταση και δεν θα περιμένει να δει το τέλος, που θα είναι οδυνηρό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε επίσης τον κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου να άρει άμεσα τα περιοριστικά μέτρα για την Ελληνική Τράπεζα (μεγαλομέτοχος της οποίας είναι η Εκκλησία), η οποία, όπως υποστηρίζει, παρά την αρνητική κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο, θα τα καταφέρει. Ο Χρυσόστομος Β΄ παράλληλα απαιτεί από την κυβέρνηση Αναστασιάδη...
Να βρει άμεσα ένα σχέδιο λύσης στο Κυπριακό και να το καταθέσει για πρώτη φορά στις συνομιλίες, και θεωρεί ότι το φυσικό αέριο μπορεί να είναι καταλύτης λύσης, αλλά μπορεί να είναι και μεγαβόμβα που θα ανατινάξει τα πάντα.

Αναφερόμενος επίσης στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είπε ότι είναι φίλος, όμως διαφωνούσε με κάποιες επιλογές του όταν ήταν Πρόεδρος.

Για το ΑΚΕΛ τόνισε ότι είναι καιρός να σταματήσουν οι ιδεολογίες και τα κομματικά, γι' αυτό και έκανε το πρώτο βήμα και επισκέφθηκε το κόμμα. «Δεν θα ψώριαζα...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες στα αποκαλυπτήρια Μνημείου Αγνοούμενων, Πεσόντων και Δολοφονηθέντων κατοίκων του χωριού Μάνδρας στο Παραλίμνι, υποστήριξε ότι η όποια νέα διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού θα πρέπει να καθιστά την κατοχική δύναμη υπόλογη ή ελεγχόμενη για τις προτάσεις που καταθέτει στο τραπέζι των συνομιλιών. Επιπρόσθετα, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η οποιαδήποτε νέα διαδικασία θα παραμείνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσης βασισμένης στις Συμφωνίες Κορυφής, στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου και στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου