Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Ο ΡΕΠΟΥΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΙΕΥΟΥΝ

‘’Μην αδιαφορείς για τη βία και μην τη συγκαλύπτεις, σύντομα θα είσαι το επόμενο θύμα της’’ - Η θεωρία των "δύο άκρων" θεριεύει τη Χρυσή Αυγή - Ας το καταλάβουν οι εμπνευστές της... 

Η Κοινωνία Αξιών ένα πρωτοεμαφανιζόμενο κόμμα που φιλοδοξεί να κατέβει στις επόμενες εκλογές μάλλον “έπιασε” καλύτερα από τα μεγάλα κόμματα την υπόθεση του Περάματος. Δεν είναι ώρα για “κοκορομαχίες” αλλά για να δούμε την αλήθεια κατάματα.

Δεν φτάνει να λέμε ότι αποκηρύσσουμε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Γιατί δεν το κάνουμε στην πραγματικότητα παρά μόνο στα λόγια. Και ειδικά για τη βία της Χρυσής Αυγής ποιος μπορεί να μην διαπιστώσει ότι έχει μια παράξενη και πολύ ύποπτη ανοχή;

Η θεωρία των “δύο άκρων” που με νύχια και με δόντια συντηρούν συγκεκριμένοι πολιτικοί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αποτελεί...
Το καλύτερο “καύσιμο” για τη Χρυσή Αυγή . Απ΄αυτή τη θεωρία “τρέφεται” και με ευχαρίστηση την αναπαραγαγει βάζοντας την ελληνική κοινή γνώμη στην “μηχανή του χρονου” και επιστρέφοντάς την στο Γράμμο και στο Βίτσι, αποφέυγοντας να πάει και λίγο πιο πίσω στην εποχή της κατοχής για παράδειγμα.


Έχουν καταφέρει όλες οι μορφές βίας να τους “συγχωρούνται” με το άλλοθι ότι δήθεν χτυπάνε ένα “διαβρωμένο πολιτικό σύστημα”. Στην πραγματικότητα αποτελούν μέρος του συστήματος και όπως όλα δείχνουν και χρήσιμο εργαλείο του. Είναι πολύ πιο εύκολο να ασχολείται η κοινή γνώμη από το πόσα ποτήρια έσπασε στην επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ο βουλευτής της ΧΑ από το να ασχολείται με το τι απάντησε ή δεν απάντησε ο Βενιζέλος.

Το επικίνδυνο είναι ότι η ανοχή που δείχνει το κράτος στη βία της ΧΑ έχει αρχίζει να προκαλεί εθισμό στην ελληνική κοινωνία. Τόσο έντονο που ακόμη και τα “χαστούκια” σε μια γυναίκα να θεωρούνται αποδεκτά! Με “αιτιολογίες” χυδαίες που ο Έλληνας -και ειδικά ο ανδρικό πληθυσμός της χώρας- θεωρούσε δεκαετίες τώρα αναξιοπρεπή και άθλια για τη τιμή και την αξιοπρέπειά του.

Θυμωμένοι είμαστε όλοι με οσα έγιναν και γίνονται στη χώρα. Η βία δεν πρόκειται να λύσει κανένα απολύτως θέμα αντιθέτως θα μας οδηγήσει στον όλεθρο.

Μην αφήσουμε τους “εμφυλιολάτρες” να μας παρασύρουν . Είναι μειοψηφία και μειοψηφία θα μείνουν.

Θα κλείσουμε με την τελευταία παράγραφο από την ανακοίνωση της Κοινωνίας Αξιών που απαιτεί

Από τις διωκτικές αρχές να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να προσάγουν στη δικαιοσύνη τους ενόχους και να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους καθώς και τα αντιδημοκρατικά τους κίνητρα και ελπίζει ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως πρέπει”. Είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουν ότι η “διάβρωση” που τους αποδίδουν οι υποστηρικτές της ΧΑ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

ΥΓ . Όσο για το "άλλοθί" μας ότι τη ΧΑ την έφερε η κρίση ας μη παραμυθιαζόμαστε. Και στη Πορτογαλία  -για παράδειγμα- κρίση έχουν αλλά δεν τους προέκυψε τέτοιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου