Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΡΑΣΟΥΣ, ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΗ

Στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζει τώρα η κυβέρνηση το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα» του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν χτες από το υπουργείο Οικονομικών αποτέλεσαν το έναυσμα για νέο κύκλο πανηγυρισμών στο κυβερνητικό στρατόπεδο... 

Για να χειραγωγήσουν το λαό, μπροστά στα νέα μέτρα, τα στελέχη της κυβέρνησης με όλο και μεγαλύτερο θράσος παρουσιάζουν ως επίτευγμα τη λογιστική απεικόνιση των κρατικών εσόδων και δαπανών, αποσιωπώντας με τον πλέον προκλητικό τρόπο ότι...
Το «πλεόνασμα» αυτό είναι αποτέλεσμα της πρωτοφανούς οικονομικής αφαίμαξης του λαού και της χρεοκοπίας εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 31 δισ. ευρώ, πρωτίστως από την πρωτοφανούς αγριότητας συλλογή φόρων, με κύριες το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, τους έμμεσους φόρους και το χαράτσι στα ακίνητα. 

Κυριολεκτικά σφαγή έχει γίνει στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, οι οποίες περιορίστηκαν στα 34,8 δισ. ευρώ (η πρόβλεψη ήταν 37 δισ. ευρώ). Οι πρωτογενείς δαπάνες συρρικνώθηκαν στα 28,4 δισ. ευρώ, έναντι 31,3 δισ. ευρώ το ίδιο οκτάμηνο του 2012. Ακόμα 2,5 δισ. ευρώ ήταν οι δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με βάση τα παραπάνω προκύπτει το «πρωτογενές πλεόνασμα» των 2,9 δισ. ευρώ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου