Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΖΑΜΙ

Να θέσει εκτός νόμου τη Μουσουλμανική Αδελφότητα σχεδιάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση κατόπιν πρότασης του πρωθυπουργού, τη στιγμή που ο επίσημος απολογισμός των νεκρών μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες φτάνει τους 800...

Το Σάββατο το μεσημέρι λίγο έλειψε να σημειωθεί νέα αιματοχυσία κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης απομάκρυνσης των περίπου 1.000 οπαδών του Μοχάμεντ Μόρσι που είχαν βρει καταφύγιο από την Παρασκευή στο τέμενος Αλ Φαθ στο Κάιρο.
Περίπου δύο ώρες μετά την έφοδο της αστυνομίας, και ενώ αυτόπτες μάρτυρες και μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν... 


Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και υποστηρικτών του Μόρσι, ο στρατός κατάφερε να εκκενώσει το τέμενος, προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε ρήψη και δακρυγόνων.
Το Σάββατο το βράδυ, αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου συνέλαβαν έναν σουνίτη πνευματικό, τον Σάφουατ Χεγκάζι, διαπρύσιο υποστηρικτή του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, και έξι ακόμη Αδελφούς Μουσουλμάνους στο Κάιρο. Ο Χεγκάζι αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση σε φόνο και υποκίνηση της βίας
Εντωμεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι την Κυριακή οι τράπεζες, οι οποίες παρέμεναν κλειστές από την Τετάρτη, θα ανοίξουν για τρεις ώρες για το κοινό.
Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «πόλεμο» τον οποίο της έχουν κηρύξει «οι δυνάμεις του εξτρεμισμού» και πρόκειται να τον αντιμετωπίσει με «μέτρα ασφαλείας εντός του πλαισίου του νόμου», δήλωσε σήμερα ο Μοστάφα Χεγκάζι, σύμβουλος του μεταβατικού προέδρου της Αιγύπτου, Άντλι Μανσούρ.
Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μόνο κατά την Παρασκευή από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και σωμάτων ασφάλειας στις «Πορείες Οργής» που κάλεσαν οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί, σκοτώθηκαν 173 άνθρωποι, γεγονός που ανεβάζει τον επίσημο συνολικό αριθμό των νεκρών τις τρεις τελευταίες ημέρες στους 800.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 1.004 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν συλληφθεί τις τελευταίες 24 ώρες, κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές πράξεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο αδελφός του αρχηγού της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, κάτοχος αιγυπτιακού διαβατηρίου. Ο αλ Ζαουάχρι συνελήφθη στο προάστιο Γκίζα του Καΐρου, όπου και διέμενε.
Τον συλληφθέντα βαρύνει η κατηγορία ότι «υποστηρίζει τον παυθέντα (από τις ένοπλες δυνάμεις, την 3η Ιουλίου) ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου