Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΟ

Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή - Το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων μικρή σχέση είχε με το κρατικό χρέος και τις τάσεις διόγκωσής του. Αλλωστε, τα μεγέθη του όχι μόνο δε μειώνονται αλλά έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο...

Λέγαμε, λοιπόν, από την αρχή ότι οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις με τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο συμβάλλουν στο να γίνουν πάμφθηνοι οι εργαζόμενοι για να ενισχυθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Λέγαμε, επίσης, ότι η πολιτική χρεοκοπίας του λαού είχε ως στόχο... 


Να βάλει στο χέρι τα λαϊκά εισοδήματα και τις κρατικές δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, ώστε να γίνει κατορθωτή η αύξηση των ποσών που δίνει το Δημόσιο προς τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και τα αναλυτικά στοιχεία, που δόθηκαν προχτές στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτήν την εκτίμηση. Με επίσημους αριθμούς και υπολογισμούς που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά τα στοιχεία, μέσα στους εφτά πρώτους μήνες του 2013, είχαμε απόλυτη καθίζηση όλων των κρατικών δαπανών που προορίζονται για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις επιχορηγήσεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων, για τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ, για το περιβόητο ΕΚΑΣ, για την επιχορήγηση των ΟΤΑ κ.ο.κ. Η κατά μέσο όρο μείωση των συγκεκριμένων δαπανών έφτασε το -10,2%.

Για να συμπληρωθεί το παζλ της άθλιας φιλομονοπωλιακής πολιτικής, να πούμε ότι την ίδια ακριβώς στιγμή τα «χρεολύσια και οι λοιπές δαπάνες», που πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία των τραπεζών και άλλων επιχειρηματικών φορέων, παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 22,9%!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου